O pár dní sa má začať ďalšej etapy výstavby NTC v Poprade

NETKY.SK • 8 August 2014, 12:52 • 2 min
O pár dní sa má začať ďalšej etapy výstavby NTC v Poprade

POPRAD - Druhá etapa Národného tréningového centra (NTC) v Poprade bude dobudovaná do konca roka, oznámil v piatok na tlačovej besede v Poprade prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Dôvodom doterajšieho meškania dobudovania tribún okolo hlavnej hracej plochy NTC je podľa Kováčika proces výberového konania.

slovakia

left justify in out

"Finančné prostriedky máme na účte. Je to v takom štádiu, že by sme v priebehu niekoľkých dní, možno dvoch týždňov začali so stavbou,“ uviedol Ján Kováčik. Nové tribúny pojmú 3 700 divákov, čím sa celková kapacita Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu v Poprade zvýši na 5 700 priaznivcov. 

 

Súčasťou druhej etapy bude kompletné zázemie, vrátane bufetov, sociálnych zariadení a doplnkového vybavenia štadióna. Do konca roka plánuje futbalový zväz investovať do výstavby tréningového centra v Poprade 1,9 až dva milióny eur. Z tejto sumy 1,5 mil. eur získal SFZ zo štátnej dotácie na rekonštrukciu a obnovu štadiónov, zvyšok sú vlastné zdroje zväzu. Pôvodne sa mala druhá etapa NTC začať stavať už v polovici mája a hotová mala byť do konca augusta. Slovenský futbalový zväz doteraz investoval v Poprade približne dva milióny eur do prvej etapy tréningového centra, ktorá zahŕňala rekonštrukciu existujúcej tribúny a vybudovanie vyhrievaného trávnika. 

 

Kováčik a väčšinový vlastník Aquacity Poprad Jan Telensky v pondelok podpísali Memorandum o spolupráci medzi SFZ, Aquacity Poprad a mestom Poprad. Svoj podpis pod memorandum zatiaľ nedal primátor Anton Danko, keďže podľa jeho vyjadrenia na to potrebuje mandát mestského zastupiteľstva. Primátor je však presvedčený, že poslanci podporia tento návrh. Podľa Kováčika sa futbalu darí len tam, kde spolupracujú samospráva s podnikateľmi a so zástupcami futbalových klubov. 

 

Po dokončení nových tribún okolo existujúceho hlavného trávnika tréningového centra bude projekt výstavby pokračovať ďalšími etapami. Do konca roka 2016 by mali v Poprade vyrásť dve tréningové plochy s umelým povrchom. Podmienkou výstavby jedného z tréningových ihrísk je dobudovanie sociálnych bytov na Levočskej ulici v Poprade. Tam by sa mali presťahovať obyvatelia azylového domu, ktorý momentálne zasahuje do plánovaného projektu tréningového centra. Jedno z týchto tréningových ihrísk by malo byť do konca roka 2017 zastrešené. Do roku 2018 by malo v Národnom tréningovom centre v Poprade pribudnúť aj tréningové ihrisko s prírodným 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies