O osude Grigu a Hippa vo štvrtok

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 15:47 • 2 min
O osude Grigu a Hippa vo štvrtok

BRATISLAVA - Hlavní tréneri A-mužstva slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp s veľkou pravdepodobnosťou už nepovedú národný výber. O ich osude definitívne rozhodne štvrtkové zasadnutie výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ), na ktorom ich zrejme odvolajú z funkcie.

slovakia

left justify in out

Najspomínanejším a najvážnejším adeptom na obsadenie prípadne uvoľneného postu je Ján Kozák st., ktorý už potvrdil, že na túto tému debatoval s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom.

"Šéf zväzu ma oslovil s ponukou trénovať tím Slovenska. Moja odpoveď znela, že by som ju prijal. Reprezentácia bola u mňa vždy na prvom mieste," povedal J. Kozák st. pre športovú sekciu internetovej verzie denníka SME. Špekulácie ako prvý potvrdil denník Pravda, ktorý v utorok uviedol, že prezident zväzu sa stretol s Kozákom a dohodli sa na spolupráci. "Tento fakt však nik z kompetentných nepotvrdil a do štvrtka akiste ani nepotvrdí. Výkonný výbor musí najprv formálne uzavrieť doterajšiu etapu. Obaja súčasní tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp by mali mať v zmluvách aj klauzulu o mesačnej výpovedi, takže s predčasným rozchodom by nemali nastať nijaké finančno-právne komplikácie," referoval web denníka Pravda.

Griga s Hippom prišli na lavičku slovenskej reprezentácie v pozícii rovnocenných kormidelníkov vlani v máji. So svojimi zverencami dosiahli bilanciu 3 víťazstvá - 4 remízy - 5 prehier. Slováci však ťahajú nepriaznivú sériu šiestich duelov bez víťazstva, naposledy vyhrali 12. októbra minulého roka, keď na bratislavských Pasienkoch zdolali Lotyšov 2:1. Stoličku pod trénerským tandemom Griga, Hipp podpílila piatková remíza ich zverencov v Lichtenštajnsku (1:1) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie. Slováci ňou takmer určite prišli o možnosť predstaviť sa na svetovom šampionáte, keďže v tabuľke G-skupiny zaostávajú za vedúcimi Bosniakmi už o sedem bodov a na druhých v poradí Grékov majú štvorbodové manko. A hoci Stanislav Griga po hernom i výsledkovom výbuchu vo Vaduze povedal, že nemieni abdikovať, svoj osud už nemá vo vlastných rukách.

A-tím slovenskej reprezentácie odohrá v kalendárnom roku 2013 ešte minimálne päť stretnutí, z toho štyri budú kvalifikačné (6. septembra v Bosne a Hercegovine, 10. septembra doma s Bosnou a Hercegovinou, 11. októbra v Grécku a 15. októbra v Lotyšsku) a jeden prípravný (14. augusta v Bukurešti s Rumunskom).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies