O oslavách 20. výročia vzniku SR bude rokovať aj vládny kabinet

NETKY.SK • 17 Júl 2012, 10:52 • 2 min
O oslavách 20. výročia vzniku SR bude rokovať aj vládny kabinet

O oslavách 20. výročia vzniku SR bude rokovať aj vládny kabinet - Politika Predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) a premiér Robert Fico (Smer-SD) plánujú osloviť prezidenta SR Ivana Gašparoviča, aby spoločne vytvorili pracovnú skupinu.

slovakia

left justify in out

img

Predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) a premiér Robert Fico (Smer-SD) plánujú osloviť prezidenta SR Ivana Gašparoviča, aby spoločne vytvorili pracovnú skupinu. Tá má na žiadosť troch najvyšších ústavných činiteľov pripraviť na septembrové rokovanie vládneho kabinetu materiál, ktorý bude presne popisovať program, ako aj rozpočet osláv 20. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky.
      "Materiál má byť pripravený tak, aby 20. výročie vzniku nášho štátu si mohol pripomenúť každý občan SR a aby každý, kto bude vnímať tieto oslavy, ich vnímal ako oslavy zorganizované primerane významu tohto sviatku," vyhlásil predseda vlády.
      Premiér dnes v spoločnosti ministrov vládneho kabinetu prijal pozvanie predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) na spoločné rokovanie v priestoroch historickej budovy Národnej rady na Župnom námestí v Bratislave. Šéf parlamentu predsedu vlády informoval o prípravách osláv a podujatí, ktoré by mali pripomenúť 20. výročie slovenskej ústavy, ako aj vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Stretnutie sa uskutočnilo v kontexte dnešného výročia prijatia Deklarácie o zvrchovanosti SR, za ktoré v roku 1992 hlasoval Fico ešte ako poslanec.
      "Vnímal som tento akt ako dôležitý krok k zvrchovanosti SR a naozaj by som poprosil všetkých tých, ktorí hlasovali proti zvrchovanosti, proti Ústave SR a boli proti vzniku SR, aby sa dnes nebúchali do pŕs, pokiaľ ide o vzťah SR a EÚ. Chcem poprosiť, aby nehovorili o zvrchovanosti a suverenite, keď si máme plniť záväzky, ktoré SR musí plniť, aby prežila v priestore EÚ," podčiarkol Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies