O Oscaroch budú prvýkrát hlasovať elektronicky; nominácie zverejnia 10. 1.

NETKY.SK • 19 September 2012, 11:17 • 2 min
O Oscaroch budú prvýkrát hlasovať elektronicky; nominácie zverejnia 10. 1.

O Oscaroch budú prvýkrát hlasovať elektronicky; nominácie zverejnia 10. 1.

slovakia

left justify in out

img

Americká akadémia filmových umení a vied zverejní svoje nominácie na Oscary o päť dní skôr než v minulosti, namiesto 15. už 10. januára, aby mali jej hlasujúci členovia viac času pozrieť si nominované filmy. A prvýkrát v 85-ročnej histórii najslávnejších filmových ocenení budú môcť členovia akadémie o víťazoch, ktorí si prevezmú Oscarov vo februári 2013, hlasovať elektronicky.
      Počas prechodu na nový systém bude môcť 6000 členov akadémie využiť aj tradičné písomné hlasovanie, aby navrhli a zvolili najlepších hercov, filmy, režisérov, scenáristov a ďalších víťazov roka 2012.
      V minulosti dostávali členovia akadémie - režiséri, herci, scenáristi, producenti a ďalšie vedúce osobnosti filmového priemyslu - hlasovacie lístky poštou a výsledky zratúvala ručne spoločnosť PricewaterhouseCoopers.
      S prechodom na elektronické hlasovanie môžu mať podľa pozorovateľov problémy najmä starší a konzervatívnejší členovia akadémie. Ale môže sa to skončiť aj tým, že sa títo voliči, frustrovaní novým systémom, hlasovania vzdajú a prenechajú výber Oscarov mladším, čo sa odzrkadlí na víťazoch.
      Akadémia v utorok zdôraznila, že zavádza on-line hlasovanie po rozsiahlych konzultáciách so svojimi členmi. Tí, ktorí budú potrebovať pomoc, budú môcť využiť elektronické hlasovacie strediská, ktoré budú zriadené v Londýne, New Yorku a Los Angeles, a tiež 24-hodinovú telefonickú podporu.
      Vlani akadémie súhlasila s tým, že kópie filmov uchádzajúcich sa o Oscara budú dostupné jej členom cez on-line streaming namiesto doterajších tradičných DVD.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies