O odvolaní v prípade Pistorius rozhodnú 9. decembra

NETKY.SK • 10 November 2014, 11:52 • 2 min
O odvolaní v prípade Pistorius rozhodnú 9. decembra

JOHANNESBURG - O odvolaní hlavného žalobcu v sledovanej kauze s juhoafrickým paralympionikom Oscarom Pistoriusom bude rozhodovať súd 9. decembra.

slovakia

left justify in out

Úradu juhoafrickej prokuratúry, ktorý zastupuje v prípade Gerrie Nel, sa máli päť rokov väzenia za zastrelenie priateľky Pistoriusa a napadol rozhodnutie proti oslobodeniu páchateľa od obvinenia z vraždy. Sudkyňa Thokozile Masipová najskôr v septembri klasifikovala Pistoriusov čin z valentínskej noci 2013 ako zavinené zabitie, respektíve zabitie z nedbanlivosti a 21. októbra vymerala paralympionikovi trest päť rokov odňatia slobody nepodmienečne.

 

Povaha súčasného trestu pripúšťa možnosť, že by sa Pistorius dostal z basy už po desiatich mesiacoch, zvyšok by si odpykal v domácom väzení. "Veríme, že existujú nespochybniteľné právne dôvody na úspech odvolania," uvádza sa v pondelkovom stanovisku juhoafrickej prokuratúry. 

 

Pistorius 14. februára 2013 cez zatvorené dvere toalety štyrikrát vystrelil z pištole a zastrelil priateľku Reevu Steenkampovú. Vraj bol presvedčený, že sa tam ukrýva votrelec. Podľa prokurátora vyviazol z prípadu s neprimerane nízkym trestom. Pistorius si v súčasnosti odpykáva trest v nemocničnej sekcii väzenia Kgosi Mampuru v Pretórii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona