O odškodnení zostreleného ruského bombardéra Putin s Erdoganom nehovorili

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:28 • 2 min
O odškodnení zostreleného ruského bombardéra Putin s Erdoganom nehovorili

PETROHRAD - Otázka odškodnenia za zostrelený ruský bombardér typu Su-24 sa na dnešnom stretnutí ruského prezidenta Vladimira Putina s jeho tureckým náprotivkom Recepom Tayyipom Erdoganom v Petrohrade neprerokúvala. Novinárom to oznámil ruský minister pre hospodársky rozvoj Alexej Uľukajev.

slovakia

left justify in out

"Táto téma nebola otvorená na stretnutí rozšíreného formátu, na ktorom som sa zúčastnil," uviedol Uľukajev, ktorého cituje agentúra TASS. Putin sa s Erdoganom stretol po prvý raz odvtedy, čo turecké vzdušné sily vlani na jeseň zostrelili ruský stroj, ktorý sa zúčastňoval na protiteroristickej operácii v Sýrii.

 

Moskva požadovala od Ankary ospravedlnenie, odškodnenie a potrestanie zodpovedných. Rusko v dôsledku tohto incidentu prerušilo diplomatické kontakty s Tureckom dovtedy, kým nesplní predložené požiadavky. Erdogan v júli napísal Putinovi list, v ktorom sa ospravedlnil za tento tragický incident.

 

Putin vyjadril Erdoganovi solidaritu ohľadom júlového pokusu o vojenský prevrat v krajine a následné tvrdé vládne opatrenia, ktoré si vyžiadali desaťtisíce zatknutých osôb a približne 60.000 dočasne prepustených štátnych zamestnancov, pripomína agentúra DPA. Puč si vyžiadal i vyše 260 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona