O obmedzení voľného pohybu počas veľkonočných sviatkov má v pondelok rozhodnúť vláda

NETKY.SK • 5 Apríl 2020, 23:24 • 2 min
O obmedzení voľného pohybu počas veľkonočných sviatkov má v pondelok rozhodnúť vláda

BRATISLAVA - Konzílium odborníkov odporúča vláde počas veľkonočných sviatkov prijať obmedzenie voľného pohybu osôb. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič po zasadnutí konzília odborníkov.

slovakia

left justify in out

To premiér zvolal v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov.

 

V pondelok premiér na základe tohto rozhodnutia predloží vláde návrh na prijatie uznesenia, ktorého cieľom bude obmedziť voľný pohyb osôb na obdobie od 8. apríla do 13. apríla.

 

"Pevne verím, že ľudia pochopia dôležitosť tohto opatrenia," uviedol premiér.

Výnimkami z tohto obmedzenia budú obvyklé cestovanie do a zo zamestnania, nákup do domácnosti, návštevy lekára či pobyt v prírode v rámci okresu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ruskoniejehanba #stvorlistok #zmena

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Matovič (@igormatovic_olano),

 

Medzi výnimkami budú tiež pohreb alebo starostlivosť o príbuzného či susedská pomoc. "Cieľom opatrení je, aby sme sa vyhli zbytočnému cestovaniu a stretávaniu sa. Aby sme sa vyhli zbytočnému nakazeniu našich príbuzných alebo známych," konštatoval Matovič.

 

Ako dodal, osloví aj ministrov vnútra a obrany, aby boli jednotlivé zložky v pohotovosti a aby kontrolovali dodržiavanie tohto nariadenia.

Ako pripomenula exministerka zdravotníctva a odborníčka na cudzokrajné choroby Andrea Kalavská, návšteva rodinných príslušníkov je v čase pandémie veľmi nebezpečná, najmä čo sa týka dôchodcov. Apelovala preto na občanov, aby v čase sviatkov obmedzili cestovanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies