O obchvate Bratislavy by sa malo rozhodnúť do týždňa

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 15:22 • 2 min
O obchvate Bratislavy by sa malo rozhodnúť do týždňa

BRATISLAVA - Konečné rozhodnutie o obchvate Bratislavy by malo padnúť pred termínom finančného uzatvorenia projektu, ktorý je stanovený na piatok 13. mája. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo podľa jej slov priebežne rokuje o určitých zmenách v koncesnej zmluve, ktorých súčasťou je aj protischránková doložka. "Podrobnosti bude možné zverejniť až po tom, ako budú s koncesionárom definitívne doladené všetky detaily," priblížila hovorkyňa.

 

Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po bývalom ministrovi dopravy Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty tzv. projektom verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vtedajšia vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.

 

Súčasný minister Roman Brecely (#Sieť) vytvoril po nástupe do funkcie expertnú skupinu, ktorá posudzuje doterajší priebeh prípravy obchvatu Bratislavy. Úlohou tímu expertov je prejsť všetky body projektu od úvodnej štúdie uskutočniteľnosti až po schválenie koncesnej zmluvy.

 

Brecely uviedol, že ak experti v projekte nenájdu žiadne závažné pochybenia alebo nedostatky, tak je pripravený podporiť ho. Najnovšie však musí o obchvate rozhodnúť aj súčasná vláda strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť. Najbližšie má naplánované zasadnutie na stredu 11. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona