O obchvate Bratislavy by mal Brecely informovať začiatkom budúceho týždňa

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 12:38 • 2 min
O obchvate Bratislavy by mal Brecely informovať začiatkom budúceho týždňa

BRATISLAVA - O výsledku rokovania expertného tímu o obchvate Bratislavy bude rezort dopravy informovať po tom, ako sa s ním oboznámi minister dopravy Roman Brecely (#Sieť). Podľa hovorkyne ministerstva Karolíny Duckej je teda predpokladaný termín začiatok budúceho týždňa.

slovakia

left justify in out

Brecely v stredu 13. apríla po rokovaní vlády uviedol, že výsledok práce tímu, ktorý posudzoval obchvat Bratislavy, by mal vedieť v piatok 15. apríla. Zároveň avizoval, že ak rezort nenájde v tomto projekte žiadne závažné skutočnosti alebo riziká, nebude problém podpísať koncesnú zmluvu na výstavbu obchvatu.

 

Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po Brecelyho predchodcovi Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty tzv. projektom verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vtedajšia vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.

 

V programovom vyhlásení, ktoré v stredu schválila nová vláda strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť, sa však už píše, že kritickú dopravnú situáciu v okolí hlavného mesta bude vláda riešiť podpísaním koncesnej zmluvy na výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 prostredníctvom PPP projektu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies