O nepokojoch vo Venezuele budú rokovať šéfovia diplomacií

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 10:27 • 2 min
O nepokojoch vo Venezuele budú rokovať šéfovia diplomacií

CARACAS - Ministri zahraničných vecí krajín južnej Ameriky sa v utorok stretnú v Čile, kde budú debatovať o aktuálnych násilných nepokojoch vo Venezuele.

slovakia

left justify in out

Podľa zdrojov z prostredia diplomacie tak využijú príležitosť prítomnosti lídrov na inaugurácii staronovej prezidentky Michelle Bacheletovej. Pôvodne sa mali stretnúť prezidenti, no nakoniec sa tak udeje na úrovni šéfov diplomacie krajín zdužených v Únii Juhoamerických národov (UNASUR). Tá v piatok Venezuelu vyzvala na dialóg a jednotu. Kým opozícia hovorí o neprimeranom použití sily zo strany polície, prezident Nicolas Maduro tvrdí, že za nepokojmi stoja USA a ich snahy o zvrhnutie protiamerickej ľavicovej vlády.

Venezuelou aktuálne otriasajú spoločenské nepokoje, ktorých motiváciou je nespokojnosť s vládou prezidenta Nicolasa Madura. Pri zrážkach s políciou zomrelo v uplynulých týždňoch už 20 ľudí. Venezuela je totiž hlboko polarizovaná, čo sa prejavilo Madurovým tesným volebným víťazstvom. Politický rozkol sa odvtedy ešte viac prehĺbil v dôsledku oslabovania ekonomiky krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies