OĽ nepodporia rozpočet, ak si poslanci nezmrazia platy a strany nezaplatia voľby

NETKY.SK • 21 Október 2011, 01:43 • 2 min
OĽ nepodporia rozpočet, ak si poslanci nezmrazia platy a strany nezaplatia voľby

OĽ nepodporia rozpočet, ak si poslanci nezmrazia platy a strany nezaplatia voľby

slovakia

left justify in out

img

Štyria poslanci Národnej rady SR z hnutia Obyčajní ľudia (OĽ) podporia návrh štátneho rozpočtu až vtedy, keď si poslanci a iní ústavní činitelia zmrazia platy a keď politické strany zaplatia 10 miliónov eur potrebných na predčasné voľby. V parlamente to dnes oznámil líder OĽ Igor Matovič.
"Žiadame schváliť náš návrh na zmrazenie platov poslancov, ministrov, premiéra a prezidenta, podľa ktorého majú byť platy zmrazené na tohtoročnej úrovni až do roku, kedy Slovensko nedosiahne vyrovnaný štátny rozpočet. A tiež žiadame, aby si politické strany zaplatili priame náklady spojené s organizáciou predčasných volieb, teda tých 10 miliónov eur. A navrhujeme, aby to zaplatili z príspevku, ktorý dostanú za hlasy," povedal Matovič.
Dodal, že ak nebudú tieto podmienky splnené, štvorica poslancov "v žiadnom prípade nebude pomáhať vládnej koalícii so štátnym rozpočtom". Nesúhlasia totiž, aby ústavní činitelia mali v čase krízy zvýšené platy o 18,8 percenta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies