O náhradu škody po krachu CK Alex Tour doteraz požiadalo 202 ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 06:38 • 2 min
O náhradu škody po krachu CK Alex Tour doteraz požiadalo 202 ľudí

O náhradu škody po krachu CK Alex Tour doteraz požiadalo 202 ľudí - Cestovanie Poškodení klienti skrachovanej slovenskej cestovnej kancelárie Alex Tour už priebežne posielajú poisťovni Kooperativa žiadosti o náhradu škody. Do dnešného dňa ich poisťovňa pr

slovakia

left justify in out

img

Poškodení klienti skrachovanej slovenskej cestovnej kancelárie Alex Tour už priebežne posielajú poisťovni Kooperativa žiadosti o náhradu škody. Do dnešného dňa ich poisťovňa prijala 202. Ľudia si môžu uplatniť svoje nároky do 2. augusta.
      "Vzhľadom na to, že evidujeme aj množstvo nedostatočne vydokladovaných uplatnení nárokov na náhradu škody, nie je možné v tomto štádiu uviesť ich celkovú výšku," uviedla pre TASR vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa Erika Barkolová.
      Cestovná kancelária Alex Tour skrachovala 2. júla. Ľudia tak majú nárok požiadať o náhradu škody do jedného mesiaca od tohto dňa, teda do 2. augusta. Keďže cestovná kancelária bola poistená v poisťovni Kooperativa, poškodení musia požiadať o náhradu škody práve v Kooperative.
      Formuláre a presný postup ako o náhradu žiadať nájdu na internetovej stránke poisťovne. "V tejto súvislosti chceme požiadať všetkých poškodených, aby dôsledne dodržiavali pokyny na uplatnenie nárokov na náhradu škody, ktoré sú zverejnené na stránke," doplnila Barkolová. V súčasnosti sa totiž podľa jej slov množia prípady, kedy ľudia nepriložia k žiadosti všetky potrebné podklady a poisťovňa ich potom musí vyzývať na ich doloženie.
      Či sa podarí zo sumy, na ktorú bola poistená cestovná kancelária, uspokojiť nároky všetkých poškodených, sa v súčasnosti podľa Barkolovej ešte nedá povedať. "Keďže majú klienti stále možnosť uplatňovať nároky, z tohto dôvodu je predčasné hovoriť o tom, či bude poistná suma dostačujúca," priblížila.
      Cestovná kancelária Alex Tour zanechala po svojom krachu v zahraničí 163 dovolenkárov. Ich repatriáciu zabezpečila poisťovňa Kooperativa a poslední turisti sa vrátili domov 15. júla. Právo požiadať o náhradu škody majú však aj tí klienti CK, ktorí už za zájazd zaplatili, avšak ešte naň nevycestovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona