O možnom Gáboríkovom štarte sa rozhodne najskôr v pondelok

NETKY.SK • 30 Január 2014, 15:31 • 2 min
O možnom Gáboríkovom štarte sa rozhodne najskôr v pondelok

BRATISLAVA - V súvislosti so štartom slovenskej hokejovej reprezentácie na zimných olympijských hrách v Soči má realizačný tím na čele s trénerom Vladimírom Vůjtkom ešte niekoľko otáznikov.

slovakia

left justify in out

Vrásky na čele lekára Vladimíra Luptáka robí zdravotný stav útočníkov Mariána Gáboríka a Marcela Hossu. Radosť mu spravil obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa po dlhej pauze zavinenej liečbe po otrase mozgu vrátil do zápasového kolotoča v zámorskej NHL. Dobrou správou je aj návrat útočníka Tomáša Kopeckého do zostavy svojho mužstva. "Môžem povedať, že sa nám to pomaly kryštalizuje. Jednak nás veľmi tlačí čas, ale veľmi pozitívnou správou je, že sa Ľubo Višňovský vrátil do zápasu. Odohral už dve stretnutia a prakticky som sa s ním rozprával každý deň. Cíti sa fakt dobre po zdravotnej stránke, no sám si uvedomuje, že ešte potrebuje dobehnúť zameškané po hernej stránke. Pre nás je pozitívom, že ho doktori nechali hrať a prešiel tým najreálnejším testom na overenie zdravotného stavu - zápasom. Všetky tréningy a vyšetrenia sú jedna vec, ale keď hráč absolvuje stretnutia a cíti sa fajn, to je kľúčový moment. Ľuba vidím veľmi optimisticky," prezradil vo štvrtok lekár slovenskému hokejového mužstva a zároveň primár športovej kliniky Sportclinic Vladimír Lupták, podľa ktorého je veľmi dôležitá skutočnosť, že Višňovský je optimista. "Teraz je to už len na ňom. Ak nebude hlásiť ťažkosti klubovému lekárovi, tak je jeho cesta na olympiádu absolútne otvorená. Po zdravotnej stránke je pre mňa zlomový moment, že nastúpil a cíti sa dobre."

Problematický je útočník Marián Gáborík. "Zlomové bude posledné rozhodnutie operatéra, ktorý v pondelok urobí kontrolný röntgen. Potom dostaneme reálnu informáciu o tom, či môže ísť do záťaže. Ak by povedali, že môže ísť do plného tréningu s kontaktmi a tréner ho nasadí do zápasu, tak šanca, že príde na olympiádu, je reálna. Ak v pondelok lekár rozhodne, že nemôže ísť do kontaktu, tak to časovo bude nereálne. Z medicínskeho pohľadu je rozhodujúce, aby mu dal lekár odobrenie, a musí nastúpiť na zápas. Aj pre hráča je to kľúčový moment, aby si mohol overiť, či môže hrať. Nemyslím si, že by šiel na olympiádu bez odohratého duelu v NHL," poznamenal Vladimír Lupták a vyjadril sa aj k desaťdňovej zdravotnej pauze Tomáša Kopeckého. "O Tomášovi vieme všetko podrobne od začiatku, ako mal úraz v hornej časti tela. Sledovali sme jeho zdravotný stav každý druhý deň a ten sa tak zlepšoval, že sa veľmi rýchlo vrátil a tréner mu dal ešte jeden - dva dni navyše, aby bol úplne doliečený. Tým, že nastúpil, je Tomáš Kopecký bezproblémový a olympiádu má jasnú."

Problémy s kolenom má Marcel Hossa, u ktorého ešte nepadla definitíva. "Celý káder, ktorý máme v súčasnosti, je dobrý. Jediné, čo ešte doriešujeme, je Marcel Hossa. Toho počas víkendu zaťažíme fyzickými testami v posilňovni a pôjde na stacionárny bicykel. Ak všetko bude tak, ako si predstavujeme, pôjde v pondelok na ľad. Na základe toho, ako bude schopný korčuľovať, a či dokáže absolvovať záťažový korčuliarsky tréning, finálne rozhodneme, či môže štartovať v Soči," dodal Vladimír Lupták.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies