O miliónovej investičnej pomoci pre Samsung rozhodne až po voľbách

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 08:01 • 2 min
O miliónovej investičnej pomoci pre Samsung rozhodne až po voľbách

O miliónovej investičnej pomoci pre Samsung rozhodne až po voľbách - Svet O miliónovej investičnej pomoci pre galantský závod Samsung Electronics Slovakia sa má rozhodnúť až po predčasných voľbách. Dohodol sa na tom dnes vládny kabinet, ktorý tak svoje ro

slovakia

left justify in out

img

O miliónovej investičnej pomoci pre galantský závod Samsung Electronics Slovakia sa má rozhodnúť až po predčasných voľbách. Dohodol sa na tom dnes vládny kabinet, ktorý tak svoje rozhodnutie odkladá už druhýkrát.
      Ako po rokovaní vysvetlil šéf rezortu práce Jozef Mihál (SaS), dôvodom je dopracovanie materiálu rezortom hospodárstva, ale aj odloženie rozhodnutia práve po sobotných (10.3.) voľbách. "Aby sme neboli ovplyvnení predvolebnými preferenciami," podotkol.
      Samsung aj napriek problémom pri odsúhlasovaní pomoci na nej trvá. Z tohto dôvodu navštívil aj prezidenta SR Ivana Gašparoviča i premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS). "Táto problematika je dosť zložitá. Účelom sedenia bolo vyjasniť si vzájomné stanoviská," podotkol dnes po stretnutí s Radičovou hovorca Samsungu Anton Ondrej.
      Galantský závod má dostať od štátu investičnú pomoc v sume 28 miliónov eur, a to formou úľavy na dani z príjmu. Dôvodom je realizácia nového projektu spoločnosťou v hodnote 90 miliónov eur v rokoch 2011 až 2014, a tým zachovanie 950 existujúcich pracovných miest.
      Radičová deklarovala, že ak sú splnené kritériá na podporu investícií do výskumu, tak členovia vlády nemajú výhrady k schváleniu takejto nepriamej pomoci. "Tu ide o novú výrobu, prechod na nové technológie a súčasťou toho je prísun nového výskumného centra," priblížila. Pripomenula, že materiál, týkajúci sa predmetnej pomoci, nie je zrušený ani zastavený. Ministri sa oboznámia s doplňujúcim podkladom a vrátia sa k nemu na budúci týždeň.
      Minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS) dodal, že presunutie vedecko-výskumných vývojových kapacít na Slovensko je dôležitá vec, najmä pri takej spoločnosti, ako je Samsung. "Budem sa tešiť, ak časť výskumných a vývojových kapacít z Kórey prejde na Slovensko, a to je ten krok k zvyšovaniu pridanej hodnoty v slovenskom hospodárstve, aby sme sa stávali viac znalostnou ekonomikou," poznamenal.
      O pomoc zažiadala spoločnosť Samsung koncom septembra minulého roka, pričom žiadosť podala na rezort hospodárstva. "Cieľom pomoci je podpora modernizácie výroby na výrobu nových modelov LED televízorov a príprava na zavedenie nového typu 3D, SMART a OLED televízorov v existujúcom výrobnom závode," konštatuje sa v materiáli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies