O mesiac čaká na 1 246 neúspešných maturantov reparát

NETKY.SK • 5 August 2014, 13:29 • 2 min
O mesiac čaká na 1 246 neúspešných maturantov reparát

BRATISLAVA – O mesiac čakajú na neúspešných maturantov opravné písomné skúšky. Od 3. do 5. septembra bude 1 246 stredoškolákov v 52 vybraných školách po celom Slovensku písať opravné testy zo slovenčiny, cudzích jazykov, z maďarčiny a matematiky, prípadne slohové práce, informuje hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák.

slovakia

left justify in out

Najviac maturantov - 656, bude opravovať písomnú maturitu z anglického jazyka. Z nich 606 nezvládlo angličtinu na nižšej úrovni B1 určenej pre stredné odborné školy a konzervatóriá. Rovných 50 žiakov si zopakuje angličtinu na vyššej úrovni B2, ktorá je povinná pre gymnazistov. Spolu 344 žiakov čaká opravná maturita z nemčiny na úrovni B1. Zo slovenského jazyka a literatúry si musí test, prípadne slohovú prácu, zopakovať 157 žiakov. Reparát z matematiky čaká na 82 maturantov, 23 žiakov si v náhradnom termíne napíše test či sloh z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra, ktorý je určený pre žiakov zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským. Rovnaký počet stredoškolákov – 23, opäť absolvuje písomnú maturitu z ruského jazyka. Z francúzštiny a španielčiny si zopakuje maturitu jeden študent. 

 

Neúspešní maturanti sa mali na tento opravný termín prihlásiť riaditeľovi svojej školy do 30. júna. Podmienkou prihlásenia sa na opravný termín je, že maturanti nesmú byť neúspešní z viac ako dvoch predmetoch. Ak školáci neuspejú ani na septembrovom termíne, budú mať poslednú možnosť opravnej maturity počas termínu riadnych písomných maturít v roku 2015. Termín prihlásenia sa je v tomto prípade stanovený na 30. septembra 2014. Opravný termín maturít organizačne zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania v spolupráci s odbormi školstva okresných úradov v sídlach krajov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies