O Liverpool sa zaujíma nevlastný brat majiteľa Manchestru City!

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:47 • 2 min
O Liverpool sa zaujíma nevlastný brat majiteľa Manchestru City!

LIVERPOOL – Futbalový klub Liverpool bude pravdepodobne ďalším tímom Premier League, ktorý sa dostane do rúk miliardárovi zo Stredného východu. Podľa správ by šejk mal za klub zaplatiť 700 miliónov libier.

slovakia

left justify in out

Klub z Merseyside sa stabilizoval pod vedením súčasného majiteľa Johna W. Henryho a jeho americkej športovej investičnej spoločnosti Fenway Sports Group. Objavil sa však záhadný záujemca, ktorý by podľa predpokladov mal byť zo Spojených arabských emirátov a chystá mega ponuku.

Niekoľko popredných európskych futbalových klubov je už v rukách bohatých arabských majiteľov. Medzi takéto kluby patrí aj Manchester City, ktorý vlastní šejk Mansour, člen kráľovskej rodiny z Abú Zabí.

Šejk Khalifa, bohatší nevlastný brat šejka Mansoura, je súčasným prezidentom Spojených arabských emirátov a jeho majetok sa odhaduje na viac ako 40 miliárd dolárov. Podľa správ denníka Daily Star by práve on mal byť za chystaným prevzatím FC Liverpool.

"V Premier League neexistuje žiadne pravidlo, pokiaľ ide o vzťahy vo vlastníctve rôznych klubov," povedal hovorca Premier League.

Hodnota futbalového klubu Liverpool FC je približne 650 miliónov libier. Spoločnosť Fenway Sports by si tak prišla na slušný zisk, keďže ho v októbri 2010 kúpili od predchádzajúcich majiteľov za 300 miliónov libier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona