O Kuzminovej štarte rozhodne lekár, Sanitra: Jej stav je vážny

NETKY.SK • 17 Február 2014, 19:02 • 2 min
O Kuzminovej štarte rozhodne lekár, Sanitra: Jej stav je vážny

ČERVENÁ POĽANA - Choroba pripravila slovenskú biatlonistku Anastasiu Kuzminovú o lepšie umiestnenie v pondelňajších pretekoch s hromadným štartom a ohrozuje aj jej štart v štafetách. O tom, či nastúpi v stredajšom mixe rozhodnú až lekári.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kuzminová bojuje s chorobou, ktorá sa nepríjemne prejavuje v dýchacích cestách a znemožnila jej kvalitnejšiu streľbu. "Už pri nástrele bolo cítiť, že to nie je tá strelecká forma, ktorá bola na začiatku olympiády," hodnotil po pretekoch jej strelecký tréner Juraj Sanitra. Jeho zverenka síce odštartovala výborne a po prvej 'ležke' viedla, no v druhej sklopila len tri terče a prepadla sa dozadu. V 'stojkách' nabrala ďalšie tri chyby. "Po prvej položke som dúfal, že Nasťa sa chytila a pôjde dobré preteky. V stoji však urobila tú istú chybu ako v predchádzajúcich pretekoch. Po tretej rane prerušila rytmus, a potom to už nedala."
      

Pre Kuzminovú sa v pondelok skončili individuálne preteky na ZOH v Soči, na programe biatlonistiek sú už iba štafety. Je však otázne, či do nich zasiahne aj dvojnásobná olympijská medailistka v šprinte. "O tom musí rozhodnúť lekár. Nasťa chce ísť, ale keď sme dnes pred pretekmi debatovali, tak jej zdravotný stav bol dosť vážny. Zatiaľ nemá teplotu, ale má strašne silný suchý kašeľ, ktorý jej bráni v normálnom dýchaní pri streľbe," pokračoval Sanitra.
      

Definitívne by mal rozhodnúť v utorok lekár slovenskej výpravy vo vytrvalostnej dedine Vladimír Vachalík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies