O kritike v Smere nebudem mlčať, tvrdí Pellegrini

NETKY.SK • 21 Máj 2020, 17:52 • 2 min
O kritike v Smere nebudem mlčať, tvrdí Pellegrini

BRATISLAVA - Videnie politického sveta predsedu Smeru-SD Roberta Fica a podpredsedu Petra Pellegriniho sa rozchádzajú. Dokazuje to podľa Pellegriniho list Fica adresovaný spolustraníkom.

slovakia

left justify in out

Rozdielne názory 

Pellegrini podľa svojich slov odmieta snahu umlčať "čoraz intenzívnejšie kritické hlasy". Iný názor nepovažuje Pellegrini za poškodzovanie záujmov Smeru-SD.

 

"List pána predsedu len potvrdzuje, že jeho a moje videnie politického sveta a budúcnosti sa značne rozchádzajú. Odmietam snahu umlčať čoraz intenzívnejšie kritické hlasy, ktoré sa vnútri strany ozývajú, a nepovažujem vyjadrenie iného názoru za hlboké poškodzovanie záujmov Smeru," uviedol Pellegrini v reakcii na slová v liste.

 

img

 

Postoj proti fašizmu

Pellegrini tiež pripomenul, že neoddeliteľnou súčasťou sociálnej demokracie je jasný postoj proti fašizmu a nespolupráca so subjektmi, ktoré túto politiku presadzujú. Podpredseda Smeru-SD Richard Raši sa k listu vyjadrovať nechcel, pretože to považuje za internú záležitosť strany.

 

img

 

Kritika predsedu SMER-SD

Fico kritizuje členov predsedníctva a poslancov za ich verejné vyjadrenia k situácii v strane. V liste, ktorý im adresoval, ich okrem iného dôrazne žiada, aby sa zdržali verejných vyhlásení o vnútornom živote strany. Kritizuje ich za odchod Jána Podmanického, hovorí o "odsúdeniahodnej politickej naivite" a vyhlasuje, že "natláčanie strany do bezhodnotového liberálneho priestoru" bude považovať za konanie poškodzujúce záujmy Smeru-SD.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona