O kreslo šéfa Trnavského kraja chce zabojovať aj líder SMK Berényi

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 16:04 • 2 min
O kreslo šéfa Trnavského kraja chce zabojovať aj líder SMK Berényi

BRATISLAVA - Kreslo predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) láka okrem súčasného šéfa Tibora Mikuša a poslancov a exministrov Ivana Uhliarika (KDH) a Józsefa Nagya (Most-Híd) aj lídra SMK Józsefa Berényiho. V jesenných regionálnych voľbách si verí minimálne na druhé kolo.

slovakia

left justify in out

"Cítim zázemie," povedal pre TASR Berényi, ktorý sa pre kandidatúru rozhodol preto, aby riešil problémy na tamojšom národnostne zmiešanom území. Mieni riešiť okrem iného problémy s nemocnicami v Dunajskej Strede a Galante, ako aj s cestami. Má záujem posilňovať regionálnu spoluprácu. Berényi sa neobáva, že sa bude vybíjať s Nagyom z Mostu-Híd.

Svojho kandidáta na post predsedu chce aj vládny Smer-SD. Ten o ňom zatiaľ nerozhodol. Šéfka Smeru-SD v Trnavskom kraji Renáta Zmajkovičová odmietla špekulácie, že sociálni demokrati uvažovali o podpore bývalého trnavského krajského policajného riaditeľa Bystríka Stanka či súčasného predsedu Tibora Mikuša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies