O kreslo primátora Bratislavy na jeseň zabojuje aj Milan Kňažko

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 12:42 • 2 min
O kreslo primátora Bratislavy na jeseň zabojuje aj Milan Kňažko

BRATISLAVA – O kreslo primátora Bratislavy sa uchádza aj neúspešný prezidentský kandidát Milan Kňažko.

slovakia

left justify in out

V tohtoročných jesenných komunálnych voľbách tak bude konkurovať kandidátovi SDKÚ-DS krajskému a mestskému poslancovi Ivovi Nesrovnalovi aj súčasnému bratislavskému primátorovi Milanovi Ftáčnikovi (nezávislý s podporou Smer-SD). Svoju kandidatúru Kňažko oznámil dnes v bratislavskom hoteli Devín.

 

Ako primátor chce Kňažko prispieť k riešeniu zásadných problémov a povýšiť Bratislavu na úroveň moderného európskeho hlavného mesta. „Chcem pomôcť Bratislave, aby získala inú dynamiku a aby tie sľuby, ktoré sme si vypočuli za posledných 20 rokov, niekto začal plniť,“ uviedol dnes na tlačovej konferencii. Nedostatok súčasného vedenia mesta vidí Kňažko v tom, že je viac politické ako odborné. „Je potrebné, aby v odborných funkciách boli odborníci a aby to bol tím, lebo nikto nedokáže riadiť mesto sám,“ povedal dnes Kňažko. Riešiť chce tiež problém Hlavnej stanice i Autobusovej stanice či otázku budúcnosti PKO. Kňažko plánuje analyzovať súčasný stav Bratislavy a jej problémy a na základe toho potom predstaví konkrétne riešenia. „V krátkom čase predstavím svoj odborný program na základe správy o stave hlavného mesta, kde budem hovoriť o konkrétnych problémoch a ich riešeniach,“ priblížil svoje plány. 

 

Kňažko kandiduje v regionálnych voľbách ako nezávislý kandidát. Ako dodal, podporu politických strán však uvíta a nebráni sa jej. Svoju podporu v prípade kandidatúry na primátora Bratislavy Milanovi Kňažkovi už v apríli vyjadrilo bratislavské KDH. „V prípade, že za primátora Bratislavy bude kandidovať Milan Kňažko, bratislavské KDH ho bude podporovať. Ja sa kandidatúry vzdám v záujme vytvorenia širokej koalície strán, ktorú chceme v Bratislave sformovať,“ uviedol vtedy krajský predseda KDH Dušan Pekár. Ako dnes Kňažko pripomenul, pred komunálnymi voľbami chce viesť transparentnú a nízkorozpočtovú predvolebnú kampaň. Založiť si plánuje transparentný účet, kampaň plánuje zaplatiť z vlastných zdrojov a dobrovoľných príspevkov. 

 

Meno Milana Kňažka sa v súvislosti s jesennými komunálnymi voľbami skloňuje už od skončenia marcových prezidentských volieb. V nich sa Kňažko uchádzal o post hlavy štátu, v prvom kole však skončil štvrtý. Najväčšiu podporu získal v bratislavskom obvode, kde v prvom kole prezidentských volieb porazil aj zvoleného prezidenta Andreja Kisku. 

 

Kňažko sa na politickej scéne objavuje dlhšie. Od júna 1990 do 28. augusta 1990 bol ministrom medzinárodných vzťahov SR a v rokoch 1992-93 podpredsedom vlády SR a ministrom zahraničných vecí SR. Od marca 1993 do októbra 1998 bol poslancom NR SR a v rokoch 1998-2002 ministrom kultúry SR. Po roku 2002 odišiel z politického života a vrátil sa k herectvu, účinkuje v televízii, vo filme i v divadle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona