O kreslo prezidenta FIFA možno zabojuje aj šejk Salman Al Chalífa

NETKY.SK • 16 Október 2015, 11:42 • 2 min
O kreslo prezidenta FIFA možno zabojuje aj šejk Salman Al Chalífa

ŽENEVA - Šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa by mohol vstúpiť do zápasu o kreslo prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Líder Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) sa však podľa zdrojov AP najskôr chce uistiť, či bude mať dostatočnú podporu.

slovakia

left justify in out

Príslušník bahrajnskej kráľovskej rodiny má rovnako ako ostatní kandidáti čas už iba do 26. októbra 2015, dovtedy treba podať prihlášky aj s nomináciou od piatich členských krajín FIFA. O nástupcovi dosluhujúceho prezidenta Seppa Blattera by sa malo rozhodnúť 26. februára 2016. AFC pritom nedávno vyjadrila podporu Michelovi Platinimu. Francúzskeho šéfa Európskej futbalovej únie (UEFA) však medzičasom na 90 dní suspendovali pre písomne nepodložený príjem dva milióny švajčiarskych frankov od FIFA za služby poradcu pre Blattera. Ten má pre kauzu tiež zastavený výkon funkcie.


Ázia by po Salmanovej prihláške mohla ponúknuť až troch kandidátov. Istá je účasť jordánskeho princa Aliho bin al-Husejna, otázny je osud kampane Juhokórejčana Čchung Mong-juna, ktorého etická komisia FIFA na šesť rokov odstavila od všetkých futbalových aktivít.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies