O krásu sa nezaujímajú iba ženy, muži tvoria až tretinu pacientov pri skrášľovacích operáciach

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 13:04 • 2 min
O krásu sa nezaujímajú iba ženy, muži tvoria až tretinu pacientov pri skrášľovacích operáciach

BRATISLAVA - Záujem mužov o skrášľovacie operácie rastie. Tento trh už nie je len doménou žien. V rozhovore pre TASR to povedala odborníčka na estetickú medicínu Natália Marková.

slovakia

left justify in out

„Mám osobnú skúsenosť, že približne tretinu pacientov tvoria muži. U nich dominuje plastická operácia horných viečok a toxínové injekcie do mimických svalov,“ dodala Marková.

Záujem mužov o operácie horných viečok súvisí s ústupom manuálnej práce. „Muži viac pracujú v kanceláriách a pri počítačoch, čo je extrémne zaťažujúce pre oči. Pokiaľ máte previsy pokožky nad viečkom, tak je to limitujúci faktor pri práci, aj pri športovaní. Samozrejme, nezanedbateľný je aj estetický efekt,“ upozornila Marková.

 

Skrášľovacie operácie sú na celom svete na vzostupe. Je to rastúci trh na všetkých kontinentoch. „Najzaujímavejšie trhy sú USA, Ázia a Latinská Amerika. Najpopulárnejšími zákrokmi sú úprava pŕs a úprava očných viečok,“ dodala Marková s tým, že hoci sa špičkový vedecký vývoj v tejto oblasti medicíny robí najmä na starom kontinente, Európania sú veľmi uvážliví pri rozhodovaní o možnom zákroku pri plastickej chirurgii.

 

„Pred akýmkoľvek zákrokom sa veľa pýtajú a premýšľajú, čo považujem za výhodu. Medicína nie je presná veda a vždy v nej existujú riziká. Aj preto dominujú neinvazívne metódy. Pre plastických chirurgov sú tieto metódy tiež zaujímavé, pretože im to rozširuje trh a zväčšuje potenciálnu klientelu. Najmä starší ľudia nechcú podstupovať operácie s celkovou anestéziou. Často sú ochotní zaplatiť aj vyššiu sumu, len aby podstúpili neinvazívny zákrok,“ dodala Marková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies