O hrob spisovateľa Gabriela Garcíu Márqueza majú záujem Mexiko i Kolumbia

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 14:41 • 2 min
O hrob spisovateľa Gabriela Garcíu Márqueza majú záujem Mexiko i Kolumbia

MEXIKO - Miesto posledného odpočinku zosnulého spisovateľa Gabriela Garcíu Márqueza po jeho spopolnení zostáva nejasné.

slovakia

left justify in out

Autor svetoznámeho románu Sto rokov samoty by mohol mať hrob v Mexiku, kde žil po celé desaťročia, ale aj v rodnej Kolumbii. Alebo dokonca v oboch, napísala v sobotu agentúra Associated Press.
      

Kolumbijský veľvyslanec v Mexiku povedal, že to závisí iba od rodiny laureáta Nobelovej ceny za literatúru (1982), ktorý zomrel vo štvrtok v metropole Mexika. A rodina doteraz nezverejnila svoje želania.
      

Veľvyslanec José Gabriel Ortiz uviedol, že Kolumbijčania, od prezidenta Juana Manuela Santosa až po radových občanov, by privítali, ak by sa Mexiko a Kolumbia podelili o telesné pozostatky ich svetoznámeho rodáka, pretože García Márquez síce napísal mnohé zo svojich románov v Mexiku, ale "nikdy neprestal byť Kolumbijčanom".
      

Prezident Santos na Twitteri potvrdil, že sa v pondelok zúčastní v Mexico City na smútočnej slávnosti na počesť spisovateľa, ktorého nazval "najväčším zo všetkých Kolumbijčanov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies