O hokejistoch z NHL na ZOH sa rozhodne do šiestich mesiacov

NETKY.SK • 11 Február 2014, 16:24 • 2 min
O hokejistoch z NHL na ZOH sa rozhodne do šiestich mesiacov

SOČI - Rozhodovanie o účasti hokejistov z NHL na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu nebude trvať tak dlho ako v prípade Soči.

slovakia

left justify in out

Sľub zástupcu komisára NHL Billa Dalyho neveští pre fanúšikov nič dobré. Zo zámoria doteraz prichádzali vo vzťahu k ZOH 2018 iba negatívne ohlasy. Podľa Dalyho bude všetko jasné už o šesť mesiacov.

 

"Nepredpokladám, že to bude trvať tak dlho a otvoríme rokovania s hráčskou úniou. Diskusia sa už začala, preto očakávam rýchle rozhodnutie, možno padne do pol roka," povedal Daly pre informačný systém ZOH počas návštevy Ľadového paláca Boľšoj v Soči. Netajil, že z účasti hráčov NHL na ZOH vyplýva mnoho problémov. "S olympijskými hrami sa spája veľa negatív. V prvom rade sme tu iba hostia, je to turnaj organizovaný niekým iným. Napriek rôznym opatreniam je tunajšie dianie úplne mimo našej kontroly. Ako hovorím, sú tu negatívne aj pozitívne faktory." 

Daly si uvedomuje a rešpektuje, že hráči si štart na zimných olympijských hrách vážia viac ako na iných medzinárodných turnajoch. "Kľúčový element úspechu ZOH spočíva v tom, že sú tu najlepší z najlepších. Každý hráč vám povie, že tento turnaj je výnimočný, iný ako ostatné. Tento aspekt nemôžeme brať na ľahkú váhu," priznal. 

NHL by do Kórejskej republiky mohol prilákať zaujímavý ázijský trh. "Nemôžeme ho ignorovať. Je to veľmi, veľmi dôležitý trh, ale z pohľadu NHL v ňom nevidím perspektívu," dodal Daly. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies