O hegemónii Západu a cieľoch Ruska. Putin vystúpil na bezpečnostnej konferencii

NETKY.SK • 17 August 2022, 13:01 • 2 min
O hegemónii Západu a cieľoch Ruska. Putin vystúpil na bezpečnostnej konferencii

MOSKVA – Západné krajiny sa snažia udržať si hegemóniu, ktorá sa im vymyká z rúk, no éra unipolárneho svetového poriadku sa stáva minulosťou. Uviedol to v utorok Vladimír Putin v príhovore k účastníkom a hosťom 10. Moskovskej konferencie o medzinárodnej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

„Západ potrebuje konflikty, aby si udržal moc, takže Spojené štáty a ich spojenci aktívne zasahujú do záležitostí iných krajín a organizujú provokácie a občianske vojny. Západná hegemónia znamená stagnáciu pre celý svet. Je však možné znížiť napätie a prekonať bežné hrozby posilnením systému súčasného multipolárneho sveta. Rusko bude naďalej podnikať kroky smerom k budovaniu demokratickejšieho sveta a zlepšovaniu existujúcich mechanizmov medzinárodnej bezpečnosti,“ poznamenal prezident Ruskej federácie.

 

img

 

O multipolárnom svetovom poriadku 

 

Aktívne sa formujú kontúry multipolárneho svetového poriadku. „Stále viac krajín a národov si vyberá cestu slobodného, suverénneho rozvoja na základe svojej identity, tradícií, hodnôt,“ povedal ďalej.

 

„Objektívnym procesom formovania multipolárneho sveta bránia západné globalistické elity, vyvolávajú chaos, podnecujú staré a nové konflikty, zavádzajú politiku takzvaného zadržiavania a vlastne podkopávajú akékoľvek alternatívne, suverénne cesty rozvoja,“ uviedol.

 

„Globalistické elity sa zo všetkých síl snažia udržať si hegemóniu a moc, ktorá sa im vymyká z rúk, snažia sa udržať krajiny a národy v zajatí neokoloniálneho poriadku,“ dodal.

 

img

 

Európsky bezpečnostný systém 

 

Podľa prezidenta Putina kolektívny Západ účelovo ničí európsky bezpečnostný systém.

 

„USA a ich vazali hrubo zasahujú do vnútorných záležitostí suverénnych štátov: organizujú provokácie, štátne prevraty, občianske vojny. Vyhrážkami, vydieraním a nátlakom sa snažia prinútiť nezávislé štáty, aby sa podriadili ich vôli, žili podľa pravidiel, ktoré sú im cudzie,“ povedal.

 

Putin zdôraznil, že toto všetko sa deje s jedným cieľom – udržať si svoju dominanciu, model, ktorý umožňuje parazitovať na celom svete, ako to bolo stáročia predtým, a takýto model sa dá udržať iba silou. Účastníkov konferencie upozornil na to, že blok NATO sa presúva na Východ, buduje svoju vojenskú infraštruktúru vrátane rozmiestňovania systémov protiraketovej obrany a zvyšovania úderných schopností útočných síl.

 

img

 

O plánoch Ruska

 

„Rusko bude spolu so svojimi spojencami pokračovať v zlepšovaní existujúcich mechanizmov medzinárodnej bezpečnosti a vytváraní nových, dôsledne posilňovať národné ozbrojené sily a iné bezpečnostné štruktúry, zvyšovať ich vybavenie modernými zbraňami a vojenskou technikou. Ruská federácia bude aj naďalej zabezpečovať svoje národné záujmy a chrániť svojich spojencov a podnikať ďalšie kroky smerom k budovaniu demokratickejšieho sveta,“ uzavrel Putin.

 

Z domova: Smer podal trestné oznámenie pre podozrenie zo sabotáže



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies