O finančnú situáciu sa pravidelne zaujíma viac ako polovica Slovákov

NETKY.SK • 21 December 2015, 11:30 • 2 min
O finančnú situáciu sa pravidelne zaujíma viac ako polovica Slovákov

BRATISLAVA - Viac ako polovica Slovákov sa pravidelne zaujíma o svoju finančnú situáciu. V prieskume spoločnosti Nielsen Admosphere Slovakia sa tak vyjadrilo 53 % respondentov. O zlepšenie, resp. udržanie finančnej situácie sa až 43 % respondentov snaží tým, že sporí, aby dosiahli finálnu sumu, ktorú potrebujú.

slovakia

left justify in out

Výhľad do finančnej budúcnosti je podľa výsledkov prieskumu pozitívny. Len 8 % Slovákov si myslí, že ich finančná situácia bude o šesť mesiacov horšia ako v súčasnosti. O desať rokov vidí zhoršenú finančnú situáciu 12 % respondentov. Tieto výsledky vychádzajú zo štúdie Investovanie a sporenie 2015, ktorú realizovala spoločnosť Nielsen Admosphere Slovakia na vzorke 1 000 dospelých respondentov internetovej populácie Slovenského národného panela.


Hospodárenie s peniazmi a stráženie si svojej finančnej situácie môžu narušiť neplánované nákupy, ktoré robia predovšetkým mladší respondenti. Starší respondenti s nižším vzdelaním využívajú produkty na splátky. Poplatky v bankách a poisťovniach si výrazne viac strážia muži a vzdelanejší respondenti. Odkladanie prostriedkov na dôchodok a pripravovanie samých seba na obdobie bez stáleho príjmu je typické pre starších a vzdelaných respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies