O favoritovi nemá žiadne pochybnosti: Jiří Procházka pred titulovým zápasom posiela odkaz!

NETKY.SK • 23 Máj 2023, 20:00 • 2 min
O favoritovi nemá žiadne pochybnosti: Jiří Procházka pred titulovým zápasom posiela odkaz!

Bývalý šampión UFC a súčasný titulový vyzývateľ Jamahala Hilla, Jiří Procházka, vyjadril podporu Dominikovi Humburgerovi v jeho titulovom zápase pred RFA 11 v Bratislave. Tam ho čaká súboj s Nenadom Avramovičom, ktorý sa k titulovej šanci prepracoval cez víťazstvá nad Milanom Ďatelinkom a Davidom Hoškom.

slovakia

left justify in out

Súbojom o opasok šampióna v strednej váhe vyvrcholí 10. júna a lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

 

Podpora neporazenému Humburgerovi

Veľkej pocty sa dočkal doposiaľ nezdolaný Dominik Humburger, ktorý zverejnil na svojom Instagrame video, v ktorom mu Procházka vyjadruje podporu: „Dominiku, zdravím tě s Ondrem. Ahoj a držíme palce na Bratislavu. Vítězství!“ zakončil pozdrav svojím už ikonickým štýlom.

 

 

Humburger má po Václavovi Sivákovi šancu stať sa druhým českým šampiónom RFA, pričom jeho súboj s Avramovičom korunuje historicky prvého MMA šampióna organizácie. V tomto zápase pôjde naozaj o veľa a aj takáto morálna podpora od najlepšej poloťažkej váhy sveta môže mať na samotný zápas veľký vplyv.

 

O titul bude zápasiť aj Jiří

Keďže Jiří Procházka sa pred jeho titulovou obhajobou s Gloverom Teixeirom zranil a s okamžitou platnosťou sa vzdal postu šampióna, o uvoľnený titul bojoval Teixeira s Jamahalom Hillom. Ešte pred samotným súbojom však vedenie UFC potvrdilo, že si tento krok Procházku nesmierne vážia a sľúbili mu okamžitú šancu získať titul späť proti víťazovi.

 

V 5-kolovej bitke jasne ťahal za dlhší koniec Hill, ktorý bol niekoľkokrát blízko k ukončeniu zápasu, no vyhral až na body. Vo svojej prvej titulovej obhajobe mal čeliť Procházkovi na augustovom UFC 292, no český samuraj pred 2 týždňami potvrdil, že ešte nebude na turnaj v Bostone stopercentne pripravený. Momentálne je najväčšia otázka, či si Jamahal Hill vydobije ešte jeden titulový zápas pred Procházkom, alebo vedenie počká na zlepšenie zdravotného stavu Jiřího Procházku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona