O eurofondy sa Galanta bude podľa primátora Pašku súdiť

NETKY.SK • 25 Marec 2017, 17:39 • 2 min
O eurofondy sa Galanta bude podľa primátora Pašku súdiť

GALANTA – Mesto Galanta sa bude súdiť o 456-tisíc eur z eurofondov, ktoré v minulosti získala na rekonštrukciu severného krídla neogotického kaštieľa a mestského parku a teraz ich má vrátiť.

slovakia

left justify in out

Ide o 25 percent zo všetkých výdavkov vyplývajúcich z verejného obstarávania na túto akciu. Peniaze má Galanta vrátiť na základe listu ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka o výsledkoch kontroly dokumentácie k verejnému obstarávaniu. Kontrola zistila porušenia zákona a neoprávnené výdavky.

,,Obrátime sa na poslednú možnú inštanciu v tejto veci a tou je súd,“ povedal agentúre SITA primátor Peter Paška. Problém s eurofondami vznikol ešte za predchádzajúceho vedenia mesta, terajšie vedenie sa pred finančnou korekciou intenzívne bránilo. Na začiatku kontroly hrozilo, že Galanta bude musieť vrátiť všetky peniaze z eurofondov na kaštieľ v objeme 1,8 milióna eur, neskôr bola čiastka korigovaná na 480-tisíc eur a po skončení všetkých kontrol a preverovaní na 46-tisíc eur. Po opätovnej kontrole je výška takzvanej korekcie 456-tisíc eur.

Revitalizovaný park a obnovené severné krídlo kaštieľa boli slávnostne odovzdané do užívania v septembri 2011.
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona