O energetike bude možné diskutovať s MHV na www.dialogoenergetike.sk

NETKY.SK • 27 Október 2010, 07:18 • 2 min
O energetike bude možné diskutovať s MHV na www.dialogoenergetike.sk

O energetike bude možné diskutovať s MHV na www.dialogoenergetike.sk

slovakia

left justify in out

img

Cieľom rezortu je podľa šéfa Ministerstva hospodárstva a výstavby (MHV) SR Juraja Miškova koncepčne nesmerovať slovenskú energetiku do budúcnosti tak, aby bezprostredne spĺňala všetky náročné kritériá modernej a efektívnej koncepcie štátu.
"Ako prvé ministerstvo na Slovensku spúšťame verejnú diskusiu nazvanú Dialóg o energetike, pre ktorú sme zriadili webovú stránku www.dialogonergetike.sk," informoval Miškov na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.
Podľa jeho informácií na uvedenej internetovej stránke bude od 27. októbra 2010 možné vstupovať do diskusie, pričom všetci návštevníci budú mať možnosť vyjadriť sa k 50 otázkam z oblasti energetiky na Slovensku, ktoré budú rozčlenené do troch okruhov. Jedným bude podpora obnoviteľných zdrojov energie a energetickej efektívnosti, druhým okruhom bude liberalizácia trhov s plynom a elektrinou, rozvoj energetickej infraštruktúry a energetická bezpečnosť a tretí sa bude venovať budúcnosti, inováciám a rozvoju v energetike.
Pre transparentnú diskusiu v tomto sektore sú podľa Miškova rovnako dôležití spotrebitelia, ako aj výrobcovia, prevádzkovatelia, dodávatelia, ale aj obchodníci. "Zaujíma nás, čo si myslia, aké sú ich názory, ich postoje a postrehy. Chceme počúvať, komunikovať a diskutovať. Chceme teda nájsť spoločné a zodpovedné riešenie pre optimálne fungujúci energetický trh na Slovensku," dodal Miškov.
MHV SR si od nového internetového portálu podľa slov generálneho riaditeľa sekcie energetiky Jána Petroviča sľubuje získanie názorov verejnosti najmä na to, aký energetický mix by bol pre SR vhodný, či už z hľadiska plnenia cieľov, ktoré už Slovensko má v oblasti energetiky, alebo aj z hľadiska Programového vyhlásenia vlády SR.
"Ďalšie okruhy otázok na internetovom portáli budú smerované aj do oblasti nástrojov a podporných mechanizmov vo využívaní obnoviteľných zdrojov energie," konštatoval Petrovič.
"Veľmi dôležitou otázkou bude tiež energetická bezpečnosť, teda bezpečnosť dodávok elektriny, plynu alebo tepla. Otázky na webovej stránke sú smerované jednak k hodnoteniu stupňa energetickej bezpečnosti na Slovensku, ale aj k tomu, do akej miery sú verejnosť a priemysel schopní akceptovať zvyšovanie energetickej bezpečnosti, ktoré by malo dopad na zvyšovanie nákladov," spresnil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies