O dva roky sa začnú OH 2016 v Riu de Janeiro

NETKY.SK • 4 August 2014, 16:06 • 2 min
O dva roky sa začnú OH 2016 v Riu de Janeiro

RIO DE JANEIRO - Od utorka presne o dva roky sa uskutoční otvárací ceremoniál olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Dejiskom sledovanej udalosti bude štadión Maracana, na ktorom sa nedávno konalo finále futbalových majstrovstiev sveta. Olympijské hry sa uskutočnia od 5. do 21. augusta 2016, rozdajú na nich 306 medailových kompletov v 28 športoch.

 

Brazílčania dva roky pred začiatkom olympijských hier síce meškajú s prípravami, ale všetko by mali stihnúť. Po skončení futbalového šampionátu sa stali olympijské hry prioritou brazílskej vlády. Medzinárodný olympijský výbor denno-denne sleduje stav prác. Nedávno Brazíliu navštívil prezident MOV Thomach Bach a po návrate do Lausanne rozposlal členom MOV i prezidentom národných olympijských výborov list, v ktorom skonštatoval, že je potrebné ešte vykonať veľké množstvo práce. Podľa Bacha sa prípravy posunuli výrazne vpred, olympijská dedina je hotová približne na 40 percent. 

 

"Dva roky pred konaním vôbec prvých olympijských hier v Južnej Amerike som optimistický, hoci stále je pred organizátormi veľa výziev a časovo sú prípravné práce napnuté," konštatoval podľa olympic.sk Thomas Bach v liste popredným predstaviteľom olympijského hnutia vo svete. 

 

Väčšina športovísk bude v štvrti Barra da Tijuca, kde bude aj olympijská dedina. Ďalšie sú lokalizované do oblastí pláže Copacabana, štadióna Maracana a Deodora. Rio de Janeiro získalo právo hostiť OH 2016 počas zasadnutia MOV v októbri 2009 v Kodani, keď postupne vo voľbách vypadli z hry Chicago, Tokio a Madrid. V mnohých športoch sa už začali kvalifikačné procesy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies