O Dudu sa zaujímajú oba milánske kluby, Neapol či Arsenal

NETKY.SK • 8 Január 2015, 14:41 • 2 min
O Dudu sa zaujímajú oba milánske kluby, Neapol či Arsenal

VARŠAVA - Slovenský futbalista a hráč úradujúceho poľského majstra Legie Varšava Ondrej Duda je na trhu významným artiklom.

slovakia

left justify in out

O služby talentovaného 20-ročného ofenzívneho stredopoliara, ktorý v novembri proti Fínsku (2:1) zažil víťazný debut v A-tíme SR, sa interesujú kvalitné zahraničné kluby.

 

"Kontaktovali ma zástupcovia AC Miláno, Interu Miláno, Neapola, Hannoveru, 1. FC Kolín nad Rýnom, z Anglicka to bol Arsenal, Tottenham, Everton, Hull City i Stoke a ešte pár ďalších klubov. Všetkým som však povedal, že v zimnom prestupovom termíne to neprichádza do úvahy. Keď má odísť, tak najskôr v lete," citoval poľský portál Sportowe Fakty slová otca hráča Ondreja Dudu st., ktorý je aj futbalovým agentom syna. 

 

Rodák zo Sniny naštartoval profesionálnu kariéru v MFK Košice, kde ho ako 17-ročného vytiahol do prvého mužstva terajší tréner slovenskej seniorskej reprezentácie Ján Kozák. Vlani vo februári zamieril O. Duda do Legie Varšava, s ktorou podpísal zmluvu na štyri roky s následnou opciou. Šikovný záložník sa okamžite po transfere od začiatku jarnej časti sezóny 2013/2014 udomácnil v základnej zostave poľského klubu a stal sa jedným z lídrov tímu: v lete sa tešil so spoluhráčmi aj zo zisku majstrovského titulu. 


Legia figuruje po jesenných 19 kolách tohto súťažného ročníka s 38 bodmi na čele Ekstraklasy, má trojbodový náskok pred Slaskom Vroclav. V Európskej lige sa klubu z poľskej metropoly tiež mimoriadne darilo: hráči Legie sa aj vďaka výborným výkonom Dudu i jeho dvom gólom stali víťazmi základnej L-skupiny s 15 bodmi (v šiestich vystúpeniach päť víťazstiev) a v predstihu si zabezpečili účasť v jarnom šestnásťfinále EL, v ktorom si zmerajú sily s holandským Ajaxom Amsterdam. 

 

Štyridsaťtriročný O. Duda senior sa neobáva, že jeho synovi sa z transferu do Varšavy i zo záujmu popredných klubov o neho zakrúti hlava. "To určite nie. Ondrej je múdry syn. Prestup z Košíc, kde žije 200-tisíc obyvateľov do desaťkrát obyvateľmi početnejšej Varšavy, ho vôbec nezmenil. Takýmto tlakom dokáže predchádzať, je v pohode. V tomto smere je určite nad vecou," dodal Ondrej Duda st. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies