O dôvere vláde premiéra Nečasa sa bude možno hlasovať už v piatok

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 07:03 • 2 min
O dôvere vláde premiéra Nečasa sa bude možno hlasovať už v piatok

O dôvere vláde premiéra Nečasa sa bude možno hlasovať už v piatok - Politika Pôvodnú požiadavku Občianskej demokratickej strany (ODS), aby Karolína Peake spolu s ďalšími bývalými poslancami Vecí verejných (VV) zriadila samostatný parlamentný klub podporuj

slovakia

left justify in out

img

Pôvodnú požiadavku Občianskej demokratickej strany (ODS), aby Karolína Peake spolu s ďalšími bývalými poslancami Vecí verejných (VV) zriadila samostatný parlamentný klub podporujúci súčasný český vládny kabinet premiéra Petra Nečasa nahradí zrejme hlasovanie o dôvere vláde, ktoré by sa mohlo uskutočniť v piatok 27. apríla. Informáciu priniesol internetový server idnes.cz.
      Tento postup schvaľuje aj koaličná TOP 09, ktorá ho považuje za legitímny krok k zisteniu, koľko poslancov vlastne aktuálne podporuje súčasnú vládu. O možnom termíne hlasovania by však podľa slov šéfa frakcie Petra Gazdíka pre verejnoprávnu Českú televíziu ešte chcela rokovať s občianskymi demokratmi.
      Lídri troch strán českej vládnej koalície sa počas uplynulého víkendu dohodli na vypovedaní koaličnej dohody s platnosťou od 27. apríla, čo by ešte dnes mali formálne schváliť vedenie ODS, TOP 09 i VV.
      Ako sa dnes nechala počuť Karolína Peake, ktorá je českou vicepremiérkou, úľava príde až po vyjadrení dôvery kabinetu väčšinou v Poslaneckej snemovni Parlamentu ČR. Osobne sa však domnieva, že zhromaždila dostatočne veľkú skupinu poslancov, ktorí vláde dodajú potrebnú majoritu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies