O'Donovan na summite v Bratislave: Bolo by smutné, keby po Británii chceli odísť z EÚ aj ďalšie krajiny

NETKY.SK • 7 Október 2016, 12:27 • 2 min
O'Donovan na summite v Bratislave: Bolo by smutné, keby po Británii chceli odísť z EÚ aj ďalšie krajiny

BRATISLAVA - Bolo by veľmi smutné, keby sa po Británii rozhodli opustiť Európsku úniu aj ďalšie krajiny. Pri príchode na bratislavský neformálny summit predsedov parlamentov to povedal predseda Senátu írskeho parlamentu Denis O'Donovan.

slovakia

left justify in out

Na summite by chcel hovoriť o brexite z pohľadu Írska. Na otázku prípadného zmenšovania vplyvu európskych inštitúcií v prospech národných vlád a parlamentov odpoveď nemá a podľa neho ju nepozná dnes nikto. Pripúšťa, že ak je ľahké odísť z Únie pre Britániu, môžu sa s touto myšlienkou pohrávať aj iné štáty.

 

Pripúšťa tiež i to, že Brusel je bežným ľuďom v členských štátoch Únie vzdialený. Podľa neho by bolo dobré priblížiť ho ľuďom. O lepšej spolupráci a komunikácii národných parlamentov aj europarlamentu by dnes mali predsedovia parlamentov hovoriť.

 

Neformálny summit zvolal predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS). Zúčastňuje sa na ňom viac ako 20 šéfov národných parlamentov vrátane predsedu Európskeho parlamentu Martina Schulza.

 

Dnešná pracovná časť summitu bude venovaná výzvam, ktorým čelí Únia. Predsedovia majú hovoriť o súčasných problémoch v otázke európskej jednoty a o prekonávaní odstupu medzi EÚ a jej občanmi. Diskutovať majú aj o vnútornej kohézii EÚ a globálne angažovanej Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies