O dohode Viliama Fischera sa bude rozhodovať v Banskej Bystrici

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 13:19 • 2 min
O dohode Viliama Fischera sa bude rozhodovať v Banskej Bystrici

BRATISLAVA - Prípadom kardiológa Viliama Fischera sa bude zaoberať senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

slovakia

left justify in out

Lekár uzavrel v úplatkárskej kauze v stredu dohodu o vine a treste s prokurátorom, rozhodnúť ale musí o nej súd. Dohoda bola náhodným výberom pridelená banskobystrickému senátu. Termín verejného zasadnutia ešte nie je stanovený.

 

O uzavretí dohody informovala v stredu hovorkyňa prokuratúry Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. K podrobnostiam dohody – výške trestu a súvisiacim výrokom, ktoré budú predmetom schvaľovania dohody o vine a treste na Špecializovanom trestnom súde, sa hovorkyňa nechcela vyjadrovať. Pripomenula, že k dohode o vine a treste môže dôjsť iba vtedy, ak sa obvinený k spáchaniu skutku prizná, uzná vinu a dôkazy nasvedčujú pravdivosti jeho tvrdenia, prijme dohodnutý trest a ochranné opatrenie. Ak súd dohodu schváli, vydá na verejnom zasadnutí rozsudok, proti ktorému nebude možné podať odvolanie. Ak dohodu odmietne, súd vytýči termín konania hlavného pojednávania. Priznanie obvineného v konaní o vine a treste nemožno na hlavnom pojednávaní použiť ako dôkaz, vysvetlila Tökölyová. 

 

Polícia kardiológa Viliama Fischera obvinila z korupcie na začiatku februára. V súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti prijal podľa polície úplatok 3 000 eur. Trestné oznámenie podala rodina pacientky, ktorú lekár operoval. Po smrti pacientky údajne rodina pýtala peniaze späť. Rodinu polícia obvinila z trestného činu podplácania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies