O chudobe bude v Bratislave diskutovať Radičová aj kardinál Ravasi

NETKY.SK • 21 November 2016, 14:45 • 2 min
O chudobe bude v Bratislave diskutovať Radičová aj kardinál Ravasi

BRATISLAVA - Slovensko navštívi v utorok 22. novembra kardinál Gianfranco Ravasi, predseda Pápežskej rady pre kultúru. Kardinál stojí za iniciatívou "Nádvorie hľadajúcich", ktorá podporuje dialóg medzi veriacimi a neveriacimi.

slovakia

left justify in out

Vystúpi na slovenskej podobe tohto podujatia, ktorého témou sú nové prejavy chudoby, príčiny a východiská. Diskutovať príde aj bývalá predsedníčka vlády SR Iveta Radičová.

 

Obaja hostia prednesú v rámci podujatia svoje príhovory. Po nich budú o téme chudoby za okrúhlym stolom hovoriť Katarína Hulmanová (Fórum kresťanských inštitúcií), Anton Marcinčin (splnomocnenec vlády SR pre podporu najmenej rozvinutých okresov), Andrej Bán (fotograf a novinár) a Jozef Mikloško (Úsmev ako dar).

 

Označenie "Nádvorie hľadajúcich" odkazuje na staroveké nádvorie Jeruzalemského chrámu vyhradené pre Nežidov, ako symbolické miesto stretnutia a dialógu. Zrod iniciatívy s týmto názvom spadá do pontifikátu Benedikta XVI. Doteraz sa uskutočnilo niekoľko desiatok takýchto akcií po celom svete. Zúčastnili sa na nich popredné osobnosti z oblasti vedy, politiky, filozofie alebo umenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies