O českého obrancu Jana Ruttu sa zaujíma viacero tímov NHL

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 10:54 • 2 min
O českého obrancu Jana Ruttu sa zaujíma viacero tímov NHL

PRAHA - Český ofenzívny obranca Jan Rutta upútal pozornosť svojimi výkonmi na 81. hokejových majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku a ocitol sa v hľadáčiku viacerých organizácii NHL.

slovakia

left justify in out

Obranca Chomutova sa už počas sezóny prezentoval dobrou formou, ktorá vyvrcholila práve na svetovom šampionáte a dohoda s jedným z tímov NHL je údajne na spadnutie.

"Sledujte Jana Ruttu. Jeden z najlepších českých ofenzívnych obrancov dostáva ponuky z NHL," napísal na twitteri už skôr počas šampionátu uznávaný agent Allan Walsh. V prvej časti majstrovstiev sa najhlasnejšie hovorilo o záujme Caroliny, najnovšie informácie 26-ročného zadáka spájajú s Edmontonom a Calgary. "Rutta je naozaj žiadaný. Edmonton je jedným z kanadských klubov, ktoré sa oňho zaujímajú, ale nemyslím si, že by mu už dali konkrétnu ponuku," napísal uznávaný novinár Darren Dreger z televíznej stanice TSN. O služby rodáka z Pisku by sa tiež mohli zaujímať aj Chicago Blackhawks a Columbus Blue Jackets, pričom Columbus monitoruje viacero európskych obrancov.

Ešte pred MS 2017 sa v ruských médiách objavili špekulácie, že Rutta môže posilniť popredný klub nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Kde napokon povedú ďalšie kroky českého hokejistu, momentálne nie je známe. Je však viac ako jasné, že Piráti Chomutov prídu o svojho kľúčového obrancu. Informácie uverejnil portál hokej.cz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona