O cenu Návrat roka na ATP World Tour sa uchádza aj Del Potro

NETKY.SK • 18 Október 2016, 15:03 • 2 min
O cenu Návrat roka na ATP World Tour sa uchádza aj Del Potro

LONDÝN - Francúzsky tenista Julien Benneteau, Argentínčan Juan Martín Del Potro, Chorvát Ivo Karlovič a Nemec Florian Mayer sú uchádzačmi o bilančné ocenenie Návrat roka 2016 na hlavnej profesionálnej úrovni ATP World Tour. Hrdina newyorských grandslamových US Open 2009 a niekdajší 4. muž singlového renkingu Del Potro sa môže stať tretím hráčom s dvoma takýmito poctami (aj sezóna 2011) po Španielovi Sergim Bruguerovi (1997, 2000) a Nemcovi Tommym Haasovi (2004, 2012).

slovakia

left justify in out

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) ponúkla na svojom webe aj možných laureátov kategórie Progres roka: sú nimi Brit Daniel Evans, Francúz Lucas Pouille, Rakúšan Dominic Thiem a Nemec Alexander Zverev. Samotní hráči budú - na základe prvotného výberu členov Medzinárodnej asociácie tenisových publicistov (ITWA) - voliť aj držiteľa Ceny Stefana Edberga za športový prístup, a to z kvarteta Roger Federer (Švajčiarsko), Andy Murray (V. Brit.), Rafael Nadal (Šp.), Stan Wawrinka (Švajč.). Federer je 11-násobným víťazom tejto sekcie.

Fanúšikovia si budú v hlasovaní na webe vyberať najobľúbenejšieho singlistu a deblový pár roka. Svetový rebríček určí najlepšieho aktéra dvojhry a pár vo štvorhre, ale aj Hviezdu zajtrajška (najmladší člen Top 100 počítačového poradia k 7. novembru).

Nominovaných na ATP World Tour Awards presented by Moët & Chandon zverejnili v pondelok, slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční pred koncosezónnym výberovým šampionátom Barclays ATP World Tour Finals (13. - 20. novembra, Londýn). Z hlasovania hráčov vzídu Turnaje roka v kategóriách Masters 1000, 500 a 250, oznámia ich až počas sezóny 2017. Novinkou je voľba Kouča roka - rozhodnú o ňom práve tréneri. ATP tradične udelí aj dva špeciálne honory: Humanitárnu cenu Arthura Asha a mediálnu Cenu Rona Bookmana.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies