O cenu najlepšieho hráča Európy sa pobije aj štvorica Realu Madrid

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 14:11 • 2 min
O cenu najlepšieho hráča Európy sa pobije aj štvorica Realu Madrid

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) v pondelok oznámila zoznam desiatich kandidátov, ktorí sa pobijú o titul najlepšieho hráča pôsobiaceho na starom kontinente v sezóne 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Figuruje v ňom štvorica z Realu Madrid Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe a Cristiano Ronaldo, po dvaja hráči sú z Bayernu Mníchov (Thomas Müller, Manuel Neuer) a FC Barcelona (Lionel Messi, Luis Suárez), desiatku uzatvárajú Gianluigi Buffon z Juventusu Turín a Antoine Griezmann z madridského Atlética.


Novinári z každej z 55 členských krajín UEFA uviedli v prvom kole hlasovania päť najlepších futbalistov, ktorí dostali postupne päť, štyri, tri, dva a jeden bod. Do druhého kola sa dostalo dovedna desať hráčov, z ktorých finálová trojica vzíde 5. augusta. Víťaza oznámia na žrebe skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017 v Monaku 25. augusta. Vlani sa druhýkrát z víťazstva v ankete tešila hviezda FC Barcelona Lionel Messi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies