O cenu FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta už tradične zabojujú Messi s Ronaldom, kto ich doplní v nominácii pre tento rok?

NETKY.SK • 26 November 2020, 08:43 • 2 min
O cenu FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta už tradične zabojujú Messi s Ronaldom, kto ich doplní v nominácii pre tento rok?

V jedenásťčlennej nominácii na najlepšieho futbalistu roka 2020 nechýbajú Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Neymar či kvarteto hráčov FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

V decembri

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zverejnila menoslov, z ktorého vzíde víťaz počas decembrového ceremoniálu Best FIFA Football Awards.

 

The Reds majú zastúpenie v každej kategórii

Úradujúceho víťaza Ligy majstrov FC Liverpool zastupujú Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané a Thiago Alcántara, medzi trénermi mužských kolektívov aj Jürgen Klopp. 

 

img

 

Kategórie 
Okrem jedenásťčlenných nominácií na najlepšieho hráča a hráčku FIFA zverejnila aj šesťčlenné zoznamy finalistov bojujúcich o ceny pre najlepšieho brankára a brankárku. Známy je aj užší okruh ašpirantov na cenu pre najlepších trénerov, aj jedenásť kandidátov na cenu o najkrajší gól v roku 2020.

 

 

Kto bude hlasovať?
Víťazi jednotlivých kategórií vzídu z kombinovaného hlasovania kapitánov a trénerov reprezentácií celého sveta, internetovej voľby fanúšikov a zohľadnený bude aj výber viac ako 200 novinárov. Hlasovanie potrvá od 25. novembra do 9. decembra 2020. vyhlásenie najlepších sa uskutoční 17. decembra.

 

HRÁČI

Muži: Thiago Alcántara, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Robert Lewandowski, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos, Mohamed Salah, Virgil van Dijk

 

img


Ženy: Lucy Bronzová, Delphine Cascarinová, Caroline Grahamová Hansenová, Pernille Harderová, Jennifer Hermosová, Ji So-yun, Sam Kerrová, Saki Kumagajová, Dzsenifer Marozsanová, Vivianne Miedemová, Wendie Renardová

TRÉNERI
Muži: Marcelo Bielsa, Hans-Dieter Flick, Jürgen Klopp, Julen Lopetegui, Zinedine Zidane

 

img


Ženy: Lluis Cortes, Rita Guarinová, Emma Hayesová, Stephan Lerch, Hege Riiseová, Jean-Luc Vasseur, Sarina Wiegmanová


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies