O budúcnosti bude jasno do konca marca, hlási web Slovana

NETKY.SK • 5 Február 2015, 14:14 • 2 min
O budúcnosti bude jasno do konca marca, hlási web Slovana

BRATISLAVA - Vedenie slovenského účastníka v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Slovana Bratislava označilo správy z Ruska o absencii "belasých" v nasledujúcej sezóne tejto nadnárodnej súťaže za špekulácie. Informuje o tom oficiálny web Slovana.

slovakia

left justify in out

V prvej polovici týždňa informácie priniesla štátna agentúra Tass s odvolaním sa na bližšie nešpecifikovaný zdroj z prostredia vedenia KHL. "Všetko sú to zatiaľ len nepodložené špekulácie novinárov. O našej budúcnosti v KHL sa rozhodne do konca marca. Pre nás všetkých v klube je prioritou, aby sme udržali jednu z najlepších svetových súťaží v Bratislave aj v ďalších sezónach,“ uviedol generálny manažér klubu Maroš Krajči a pokračoval: "Zo strany vedenia KHL nám už celkom jasne tlmočili záujem na tom, aby Slovan bol súčasťou KHL aj v ďalších ročníkoch. Samozrejme, že pre Slovan, rovnako ako pre všetky ostatné kluby, platia jasné pravidlá podmieňujúce účasť v súťaži, vrátane finančného zabezpečenia celej sezóny a garancií. KHL si môžeme dovoliť hrať na solídnej úrovni, t. j. takej, ktorá bude naďalej baviť náročných bratislavských a slovenských fanúšikov, iba v takom prípade, ak sa nám podarí zabezpečiť financovanie klubu. A to v súčasnej zložitej ekonomickej a politickej klíme vôbec nie je jednoduché."

 

Podľa webu Slovana sa vo februári predstavitelia bratislavského klubu stretnú s prezidentom KHL Dmitrijom Černyšenkom. "Po ňom môže byť o perspektívach pôsobenia Slovana v KHL aj v ďalších sezónach o čosi jasnejšie. Slovanu, ale aj celej KHL, momentálne nepraje celková politicko-ekonomická situácia vo svete, ktorej dôsledkami sú aj sankcie EÚ voči Rusku, znehodnotený rubeľ alebo historicky nízke svetové ceny za ropu či zemný plyn," uvádza sa v správe. Podľa generálneho manažéra Slovana by mohol byť riešením situácie vstup ruského akcionára do klubu. "Je to jedna z alternatív, ako zachovať KHL na Slovane aj pre ďalšie sezóny,“ dodal Maroš Krajči. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona