O Brigitte Macronovej tvrdili, že je trans žena! Teraz čelia žalobe

NETKY.SK • 19 Február 2022, 09:22 • 2 min
O Brigitte Macronovej tvrdili, že je trans žena! Teraz čelia žalobe

PARÍŽ - Francúzska prvá dáma Brigitte Macronová podala žalobu na dve ženy, ktoré o nej tvrdili, že je transsexuálka. Na internete sa následkom toho spustila vlna fám.

slovakia

left justify in out

Tvrdenie sa začalo šíriť len niekoľko týždňov pred očakávanou kampaňou jej manžela za znovuzvolenie do prezidentského úradu. Prvé pojednávanie v prípade je stanovené na 15. júna v Paríži a bude riešiť porušenie práva na súkromie, základných ľudských práv a nezákonné použitie fotografií.

 

img

 

Právnik Macronovej sa odmietol k žalobe vyjadriť. Ako prvá o nej informovala televízia M6, ktorá uviedla, že žaloba bola podaná spoločne s troma deťmi Macronovej z predchádzajúceho manželstva a s jej bratom.

 

 

V posledných mesiacoch sa na sociálnych sieťach množili príspevky, že francúzska prvá dáma, rodená Brigitte Trogneuxová, je transžena, ktorej krstné meno pri narodení bolo Jean-Michel.

Jedna z dvoch žien, proti ktorým je žaloba podaná, sa sama vyhlasuje za duchovné médium a druhá je nezávislá novinárka.

 

 

Obe zverejnili fámu vlani v decembri na webovej stránke YouTube a pridali aj fotografie prezidentovej manželky a jej rodiny.

 

 

Tento príspevok sa objavil zároveň s vlnou odkazov pod hashtagom #JeanMichelTrogneux na Twitteri a na ďalších sociálnych sieťach.

 

img

 

Vzťah Emmanuela Macrona s manželkou staršou o 24 rokov, s ktorou sa zoznámil, keď bola učiteľka a on iba tínedžer, vyvoláva pozornosť médií vo Francúzsku aj v zahraničí. Manželia nie sú prvýkrát terčom fám o pohlaví či sexuálnej orientácii: počas prezidentskej kampane v roku 2017 Macron popieral tvrdenia o svojej údajnej homosexualite.

 

Prečítajte si: Rodina kameramanky Halyny Hutchins žaluje Aleca Baldwina

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona