O bitke exposlanca bude opäť rozhodovať okresný súd

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 14:23 • 2 min
O bitke exposlanca bude opäť rozhodovať okresný súd

TRNAVA - Incidentom exposlanca Národnej rady SR Zoltána H. a jeho brata Petra H., ktorí podľa obžaloby koncom roku 2011 zbili podnikateľa a terajšieho primátora Galanty Petra Pašku, sa bude opäť zaoberať Okresný súd v Galante.

slovakia

left justify in out

Ten oboch bratov spod obžaloby minulý rok oslobodil, Krajský súd v Trnave dnes oslobodzujúci rozsudok zrušil a vrátil prvostupňovému súdu na opakované prerokovanie a rozhodnutie.

 

Bratia Zoltán a Peter H. podľa obžaloby napadli Petra Pašku na vianočnom večierku podnikateľov v Galante. Poškodený utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť a ďalšie obmedzenia v trvaní 21 dní. Vtedajší poslanec Zoltán H. bol obžalovaný z výtržníctva, jeho brat Peter z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Galantský okresný súd ich spod obžaloby Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici oslobodil, pretože "nebolo dokázané, že skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní, sa stal“. Výpovede svedkov sa rôznili, jednoznačné dôkazy o bitke chýbali a tak sa súd riadil zásadou, podľa ktorej v prípade pochybností rozhoduje v prospech obvinených. 

 

Zoltán H. aj Peter Paška boli v roku 2010 súpermi v komunálnych voľbách, obaja sa uchádzali o kreslo primátora Galanty. Paška skončil na druhom mieste, Zoltán H. na treťom. Konkurujú si aj v podnikaní, obaja vlastnia personálne agentúry. Pašku si obyvatelia Galanty zvolili za primátora v komunálnych voľbách koncom minulého roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies