O Bartošku sa bijú Kronerová s Chýlkovou! Komédia Zbožňovaný je inšpirovaná skutočným príbehom

NETKY.SK • 9 Október 2021, 10:37 • 2 min
O Bartošku sa bijú Kronerová s Chýlkovou! Komédia Zbožňovaný je inšpirovaná skutočným príbehom

Skvelý scenár, hviezdne herecké obsadenie a humorný príbeh – to je nová česká komédia Zbožňovaný. Uznávaný scenárista a režisér Petr Kolečko nakrútil film na základe inšpirácie svojím starým otcom. V hlavnej úlohe hviezdi Jiří Bartoška, ktorý musí čeliť následkom nevery.

slovakia

left justify in out

 

Do slovenských kín mieri nová česká komédia o tom, že tajomstvá nás nakoniec vždy dostanú. Filmovú novinku napísal a zrežíroval Petr Kolečko, držiteľ Českého leva za scenár životopisného filmu Masaryk, ktorý už má skúsenosť s réžiou vlastného scenára pri komédii Cez prsty a je známy prácou na seriáli Most! Priznal, že film je z veľkej časti skutočným príbehom z jeho rodiny.

 

"Mám k tomuto príbehu osobný vzťah. Je inšpirovaný mojím dedom, a to pri rozhodovaní o tom, či sa znovu posadiť na režisérsku stoličku, zohralo pomerne zásadnú rolu," priznal režisér a scenárista Petr Kolečko.

 

img

 

Zároveň dodal, že obrovskou inšpiráciou mu bol aj herecký ansámbel, ktorý sa mu do snímky podarilo získať. 

 

„Som vďačný, že sa podarilo dať dohromady také skvelé obsadenie. Už pri prípravách sme roly s hercami preberali a ja som otvorený pripomienkam, nemám problém text zmeniť, ak je to na prospech veci. Rozhodne nehodlám hercov do niečoho inštalovať, naopak, sú pre mňa veľkou inšpiráciou,“ dodal tvorca.

 

img

 

Jiří Bartoška stvárňuje vo filme uznávaného a všeobecne obľúbeného pediatra Zdeňka, ktorý odchádza do dôchodku. Celý život bol lekárom okresnej nemocnice a teraz sa teší na zaslúžený odpočinok. Ešte viac sa teší jeho rodina – manželka Olga – Zuzana Kronerová, ktorá sa už nemôže dočkať, že sa bude môcť o neho starať. Rovnako ako aj jeho dcéra Zuzana – Petra Hřebíčková, ktorej sa manželstvo s Karlom – Jiří Langmajer nedávno rozpadlo.

 

img

 

Najviac nadšená je však jeho vnučka Martina Czyžová, ktorá dedka vždy považovala za svoj veľký vzor a píše o ňom seminárnu prácu do školy. Ale Zdeněk nie je taký dokonalý, ako sa zdá. Má jedno veľké tajomstvo. Už takmer 40 rokov udržuje milenecký pomer s ortopédkou Danou - Ivana Chýlková. A tá, samozrejme, očakáva, že na ňu bude mať konečne viac času... Na Zdeňka tak čakajú pekne horúce chvíľky a rozhodne nie bezstarostná pohoda, ktorú si plánoval. Podarí sa mu situáciu ustáť? Komédiu Zbožňovaný, ktorá nesklame fanúšikov briskného humoru a prvotriedneho komediálneho herectva, prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona