O azyl v Nemecku požiadalo už 35 tureckých diplomatov a ich príbuzných

NETKY.SK • 24 Október 2016, 16:00 • 2 min
O azyl v Nemecku požiadalo už 35 tureckých diplomatov a ich príbuzných

BERLÍN - Od júlového neúspešného pokusu o prevrat v Turecku požiadalo o azyl v Nemecku už 35 tureckých diplomatov a ich rodinných príslušníkov.

slovakia

left justify in out

Hovorca nemeckého ministerstva vnútra Johannes Dimroth dnes - s ohľadom na zákon o ochrane súkromia - odmietol špecifikovať, koľkí z 35 žiadateľov boli diplomati a koľkí ich príbuzní.

 

Dodal tiež, že skutočný počet diplomatov, ktorí sa uchádzali o azyl, môže byť ešte vyšší. Uvádzanie diplomatického štatútu totiž nie je bežnou súčasťou žiadosti o azyl.

 

Turecká vláda spustila veľké previerky osôb podozrivých so spolupráce s moslimským duchovným Fethullahom Gülenom, ktorý žije v Spojených štátoch. Najvyššie miesta ho oficiálne obviňujú zo zodpovednosti za nevydarený puč.

 

V Nemecku žije veľká menšina Turkov, ktorí vlasť opustili v dôsledku ekonomickej migrácie či prenasledovaniu zo strany úradov. Na území tejto západoeurópskej krajiny sa nachádza 1,5 milióna osôb, ktorí majú stále turecké občianstvo, pričom celkovo tam evidujú zhruba tri milióny Turkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies