O ambulantnom predaji rokuje parlament v skrátenom konaní

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 13:49 • 2 min
O ambulantnom predaji rokuje parlament v skrátenom konaní

BRATISLAVA - Parlament rieši odstránenie obmedzenia ambulantného predaja na trhoviskách v skrátenom konaní.

slovakia

left justify in out

Dosluhujúci minister hospodárstva Tomáš Malatinský ho odôvodňoval nevyhnutnou transpozíciou pravidiel Európskej únie, pre ktoré nám hrozia pokuty. Opozícia však kritizuje, že v skutočnosti ide len o sanáciu hrubej chyby v zákone, ktorej sa dopustili poslanci vládneho Smeru-SD. O návrhu novely zákona o ochrane spotrebiteľa začali poslanci ihneď po schválení skráteného konania rokovať v prvom čítaní. 

 

Návrh novely zo zákona odstraňuje ustanovenie, ktoré obmedzuje ambulantný predaj potravín v obciach, kde je umiestnená maloobchodná predajňa potravín. Od júla tohto roka je v takejto obci umožnené ambulantne predávať len ovocie, zeleninu, balenú zmrzlinu a jedlá a nápoje, ktoré sú určené na priamu konzumáciu na mieste. 

 

Obmedzenie sa do legislatívy dostalo na rokovaní Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti cez pozmeňujúci návrh poslanca Andreja Kolesíka (Smer-SD) ešte v marci tohto roka s účinnosťou od júla. Kolesík počas rozpravy k zákonu reagoval na výčitky kolegov slovami, že kto robí, robí aj chyby. Úmyslom podľa neho bolo ochrániť slovenských výrobcov a predajcov. "To, že mi tam niečo ušlo, áno. Kto robí, robí aj chyby. Veľa z vás rozpráva o tom, ako chodia predávať z rôznych nechladených dodávok naši najmä severní susedia, ale aj iní predajcovia málo kvalitné mäsové alebo mliečne výrobky. Kto z vás, česť výnimkám, niečo proti tomu urobil," smeroval svoju otázku Kolesík na kolegov v pléne. Poslanci budú o návrhu novely zákona rokovať popoludní po Hodine otázok. Do ústnej rozpravy je prihlásených päť poslancov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona