NY Rangers podpísal s 15-ročným Chrisom Falzonem jednodňový kontrakt

NETKY.SK • 9 December 2014, 09:28 • 2 min
NY Rangers podpísal s 15-ročným Chrisom Falzonem jednodňový kontrakt

NEW YORK - Americký tínedžer Chris Falzone má za sebou životný zážitok. Po prekonaní rakoviny kostí mu splnilo najväčší sen vedenie klubu hokejovej NHL New York Rangers, ktoré s ním v pondelok podpísalo jednodňový kontrakt.

slovakia

left justify in out

Už v uplynulom týždni trénoval s tímom v Madison Square Garden a pred pondelňajším domácim duelom "jazdcov" proti Pittsburghu (4:3 pp) s ním absolvoval predzápasové rozkorčuľovanie.

 

Pätnásťročný Falzone je členom stredoškolského tímu v  Middletown South. Lekári mu v pomerne mladom veku diagnostikovali rakovinu kostí a vo februári oznámili, že už nikdy nebude hrať hokej. Talentovaný obranca sa však svojho sna nevzdal a po absolvovaní chemoterapie sa už v júli postavil na korčule a v pondelok si splnil životný sen.

 

Verný fanúšik absolvoval vo štvrtok s tímom Rangers tréning, počas ktorého si s ďalšími "spoluhráčmi" zastrieľal na brankársku jednotku Henrika Lundqvista. "Bola to pre mňa veľká česť byť spolu s nimi na ľade," uviedol pre northjersey.com Falzone. Väčší zážitok ho však čakal až v pondelok. Vedenie NY Rangers usporiadalo mimoriadnu tlačovú konferenciu, na ktorej s ním podpísalo jednodňový kontrakt a odovzdalo mu dres s číslom 14. Klub zastupoval legendárny krídelník "jazdcov" Adam Graves. 

 

Rangers triumfovali v pondelňajšom dueli nad "tučniakmi" 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 64. minúte Kevin Klein a venoval ho práve mladému spoluhráčovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies