Nútili muža vybrať z bankomatu všetky peniaze

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 11:19 • 2 min
Nútili muža vybrať z bankomatu všetky peniaze

BRATISLAVA - Košickí kriminalisti vypátrali a obvinili dvojicu mužov, ktorí v sobotu v noci okradli 32-ročného muža pri výbere z bankomatu. Zo zločinu lúpeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty policajti obvinili 29-ročného Erika a 26-ročného Michala z Košíc.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúru SITA košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obaja v sobotu približne o 21:00 pri bankomate na Námestí Jána Mathého v Košiciach zozadu pristúpili k mužovi, ktorý sa snažil vybrať peniaze prostredníctvom svojej platobnej karty.

Obvinený Erik mu prikázal zadať PIN kód a vybrať z účtu všetky peniaze. Bankomat však kartu pre dlhé čakanie zablokoval. Potom obaja obvinení pod rôznymi vyhrážkami žiadali od poškodeného muža všetky veci, ktoré mal pri sebe. Následne obvinený Michal začal poškodeného muža prehľadávať a z vrecka nohavíc mu vybral peňaženku, kľúče a mobilný telefón, ktoré podal obvinenému Erikovi. Ten z peňaženky vybral bankomatovú kartu a prikázal poškodenému mužovi, aby mu nadiktoval PIN kód. Poškodený muž mu zámerne uviedol zlý kód a po viacerých pokusoch kartu bankomat zablokoval. Potom Erik poškodeného muža chytil oboma rukami pod krk a Michal mu z peňaženky vybral 20 eur. Keď im poškodený muž povedal, že viac peňazí už nemá, obaja páchatelia odišli. Oboch obvinených v krátkom čase košickí kriminalisti zadržali. Páchatelia poškodenému mužovi spôsobili škodu 150 eur, bez zranení. Obom obvineným za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov, stíhaní sú na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona