Nurmagomedov potvrdil svoje rozhodnutie, jeho kariéra sa skončila

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 15:13 • 2 min
Nurmagomedov potvrdil svoje rozhodnutie, jeho kariéra sa skončila

Jednou z najväčších tém vo svete MMA v uplynulých mesiacoch bola budúcnosť dnes už bývalého šampióna v ľahkej váhe, Khabiba Nurmagomedova.

slovakia

left justify in out

Dagestanský orol vstúpil do spoločnosti Ultimate Fighting Championship v roku 2011 bez jedinej prehry a premožiteľa nenašiel ani počas deviatich rokov v oktagone. Jeho posledným zápasom ostáva súboj s Justinom Gaethjem z októbra minulého roka, po ktorom ohlásil koniec kariéry. Dôvodom bola smrť jeho otca a trénera v jednej osobe. Khabib svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že sľúbil svojej matke, že bez otca po boku už nikdy bojovať nebude.

 

Nurmagomedov sa rozhodol skončiť s bilanciou 29-0, hoci sa objavili správy o tom, že jeho otec si prial, aby slávny syn dosiahol v oktagone tridsať víťazstiev. Fanúšikovia dúfali, že si bojovník rozhodnutie premyslí a uvidia ho ešte aspoň v jednom zápase. Presvedčiť sa ho snažil aj prezident UFC, Dana White, ktorý s ním minulý týždeň večeral, no Khabib mu prezradil, že je jeho stanovisko nemenné.

 

 

„Veľmi ti ďakujem brat môj, tebe a celému tímu UFC, vďaka vám som sa mohol ukázať. Zmenili ste životy mnohých ľudí. Dana, nikdy nezabudnem na tvoj postoj voči mne, môj otec by nikdy nezabudol a moji synovia si ťa budú tiež pamätať. Ďakujem aj sponzorom a fanúšikom. Dúfam, že moje rozhodnutie pochopíte,“ zverejnil odkaz na svojom instagramovom účte.

 

„O návrate som nikdy neuvažoval, Dana však považoval moje vyhlásenie o odchode za dočasné. Ja som ale naozaj odišiel do dôchodku po svojom poslednom zápase. Je to veľmi vtipné. Dana mi povedal, že keď zverejnil príspevok o mojom konci, niekto mu napísal, že som neskončil dnes, ale pred šiestimi mesiacmi. Niekoľkokrát sme sa o tom bavili. Napríklad dva dni dozadu, porozprávali sme sa ako skutoční muži a dobre sme sa najedli,“ pokračoval v rozhovore pre MMA Fighting.

 

 

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ, hovorí sa. Svet MMA prichádza o obrovskú hviezdu, bude však zaujímavé sledovať, kto sa chopí príležitosti a stane sa novým šampiónom. Priezvisko Nurmagomedov ale z UFC zatiaľ úplne nezmizne, keďže v organizácii bojujú aj jeho traja bratranci Usman, UmarAbubakar. Veľmi talentovane sa javia predovšetkým Usman s Umarom, ktorí zatiaľ ešte neprehrali. V UFC pôsobí aj Said Nurmagomedov, ide však len o menovca slávneho bojovníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies