Nurmagomedov bol blízko smrti, môže za to predzápasové zhadzovanie kilogramov!

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 10:52 • 2 min
Nurmagomedov bol blízko smrti, môže za to predzápasové zhadzovanie kilogramov!

MACHAČKALA - Mladý Dagestánsky zápasník Khabib Nurmagomedov prvýkrát prehovoril o tom prečo musel odstúpiť zo svojho posledného zápasu. Veľa fanúšikov si ani neuvedomuje, že veľakrát sa najtvrdšie časti MMA zápasov neodohrávajú v oktagone, ale ešte pred zápasom a to pri chudnutí.

slovakia

left justify in out

Zápasníci častokrát zhadzujú aj 10kg, a posledné dni a hodiny sú podľa ich slov vážne pekelné. O tomto teraz rozpráva mladý Dagestánec ktorému prišlo zle pri zhadzovaní na svoj azda najdôležitejší zápas svojej kariéry proti Tonymu Fergusonovi.

 

Nurmagomedovi prišlo zle dve hodiny pred vážením.

"Už večer mi bolo zle, cítil som, že je niečo iné, ešte nikdy predtým som necítil nič podobné. Deň pred vážením som sa nikdy necítil veľmi dobre, ale toto bolo iné. Keď som dorazil večer domov, všetko bolo zvláštne. Nepamätám si na zhadzovanie, všetko mi vypadlo, vedel som, že je problém, cítil som sa veľmi zle."

 

Nurmagomedov zápas veľmi očakával a chcel zápasiť aj napriek zdravotným problémom ale lekár ho do oktagonu nepustil.

"Lekár mi povedal, že som blízko smrti, tak sa ma pýtal ako chcem takto zápasiť? Ďalšie zhadzovanie, zápas všetko bolo vylúčené. Povedali mi, že minimálne 7 hodín musím zostať v nemocnici aby si boli istí, že s mojím telom bude všetko v poriadku. Skoro som zomrel." Povedal Nurmagomedov pre MMA Hour.

 

"Viem, že zhadzovanie váhy je nebezpečné a aj to, že už viacerí zápasníci počas zhadzovania umreli. Nedávno niekto v Brazílií a predtým v Japonsku. Vieme, že sa toto môže veľmi ľahko stať a mohlo sa to stať aj mne, ak by som to ďalej silil."

 

Nurmagomedov sa ospravedlnil svojím fanúšikom a pripustil, že za celú túto situáciu môže on. Ale prisľúbil aj skorý návrat.

"Moje telo potrebuje 3 až 5 mesiacov na celkovú regeneráciu. Budem sa liečiť v Nemecku, potrebujeme dať do poriadku niečo čo nesúvisí s zhadzovaním ale nechcel by som o tom hovoriť. Záleží mi na svojom zdravý, potrebujem trocha času ale vrátim sa. Podľa mňa už v septembri môžem nastúpiť do zápasu," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies