Nulandovej návšteva je náznakom zlepšenia vzťahov medzi Ruskom a USA

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 14:02 • 2 min
Nulandovej návšteva je náznakom zlepšenia vzťahov medzi Ruskom a USA

MOSKVA - Návšteva námestníčky šéfa americkej diplomacie pre európske a eurázijské záležitosti Victorie Nulandovej v Rusku je náznakom zlepšujúcich sa vzťahov medzi Moskvou a Spojenými štátmi. Uviedol to dnes kremeľský hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nulandovej návšteva prichádza po minulotýždňovom stretnutí amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, s ktorými hovoril o záležitostiach, ako je konflikt na Ukrajine a občianska vojna Sýrii.

 

Nulandová v sobotu navštívila Kyjev, kde novinárom povedala, že Washington plánuje rozšíriť svoju účasť na zabezpečení realizácie minských dohôd v spolupráci s Európskou úniou a normandskou štvorkou. Kremeľ dnes znovu ubezpečil, že na východe Ukrajiny nebojujú nijakí ruskí vojaci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona